NieuwsVmbo-leerlingen presenteren eigen bedrijf
Bedrijvenmarkt | 25 januari 2023

Vmbo-leerlingen presenteren eigen bedrijf

Vmbo-leerlingen met het profiel Economie en ondernemen presenteren woensdag 25 januari hun eigen bedrijf. Er is een bedrijf in sportkleding, een interieurstyliste en een echte sushi maker. Geïnteresseerden zijn van harte welkom om bij de bedrijvenmarkt aanwezig te zijn.

Bij het keuzevak Ondernemen hebben de vierdejaarsleerlingen met het profiel Economie en ondernemen geleerd hoe je een eigen onderneming kunt opzetten. Omdat je in de praktijk pas echt leert, hebben de leerlingen de theorie gelijk toegepast in de praktijk. Anderhalf jaar hebben zij vol enthousiasme gewerkt aan hun fictieve eigen bedrijf. 

De leerlingen hebben dezelfde stappen gezet als een ‘echte’ ondernemer. Een product kiezen, een ondernemingsplan schrijven, de doelgroepen omschrijven, de verkoopprijs bepalen, nadenken over inkoop en verkoop, marketing en promotie. De leerlingen hebben niet stilgezeten. Tijdens de bedrijvenmarkt presenteren de leerlingen vol trots hun bedrijf aan hun familie en vrienden. De aanwezigen kiezen de beste onderneming van schooljaar 2022/2023. De titel gaat gepaard met eeuwige roem en een mooie plaquette in het lokaal van profiel Economie en ondernemen.