Nieuws

Leerlingen bezoeken T is for Tech

06-10-2023
NieuwsLeerlingen bezoeken T is for Tech
Vmbo, profiel Economie en Ondernemen

Leerlingen bezoeken T is for Tech

Op woensdag 20 en 27 september hebben de derdejaars vmbo-leerlingen van het profiel Economie en Ondernemen een geweldige dag beleefd bij T is for Tech, locatie Wereld van Techniek in Amersfoort. Het was een dag vol technologie en innovatie.

De dag begon in stijl, want alle leerlingen waren keurig opgedoft en op tijd aanwezig. Ze kregen een boeiende rondleiding langs de opleidingen van Bouwmensen, Leren en werken Midden en de Schildersvakopleiding. Hier ontdekten ze wat die opleidingen te bieden hebben. Zo leer je hier over het bouwen van huizen, tegelzetten, isoleren, installatietechniek, schilderen, houtimitatie en het onderhoud van gebouwen.

Na de rondleiding gaf de enthousiaste docent Arjan Gunst een les. Het onderwerp? Het maken van een overtuigend filmpje, ge├»nspireerd door het bekende fenomeen ’tel sell’. Wat is het probleem? Wat is de oplossing? Wat kost het? Hoe werkt het? Al deze elementen moesten terugkomen in het zelfgemaakte filmpje. Met behulp van speciale IPads, een Greenscreen en verschillende effecten was het resultaat fantastisch!

Deze dag bleek ook inspirerend te zijn voor het keuzevak Ondernemen. De mogelijkheid om snel en eenvoudig bedrijfsfilms te maken, is voor dit keuzevak een uitkomst. En goed nieuw: bedrijfsfilms kunnen op aanvraag worden geregeld ­čśë