Nieuws

Leerlingen bezoeken Müller Fresh Food Logistics

10-02-2024
NieuwsLeerlingen bezoeken Müller Fresh Food Logistics
Vmbo, Economie en Ondernemen

Leerlingen bezoeken Müller Fresh Food Logistics

Op woensdag 31 januari brachten de vmbo-leerlingen van het profiel Economie en Ondernemen een bezoek aan Müller Fresh Food Logistics, een transportbedrijf gespecialiseerd in koel- /vriesdistributie van levensmiddelen. De leerlingen werden hartelijk ontvangen door een team van zes medewerkers die hen alles vertelden over het bedrijf.

De directeur, meneer Müller, vertelde over hun geconditioneerde logistieke activiteiten, het koel- en vriestransport en de magazijnen. De verschillende functies binnen het bedrijf werden besproken en dat waren er meer dan de leerlingen zich konden voorstellen.

Na een drankje en een snack kregen de leerlingen een veiligheidsvestje voor een uitgebreide rondleiding. Ze kregen de kans om verschillende magazijnen te zien, waarbij de vriezer met verrijdbare stellingen veel indruk maakte. Er werd uitleg gegeven over de wensen van de klanten en duurzaamheid.

Als afsluiting ontmoetten ze een vrachtwagenchauffeur. De nachtmerrie van elke chauffeur is iemand aan te rijden. Daarom legde hij uit en liet zien wat de dode hoek is en waarop je moet letten in het verkeer. Hij benadrukte dat je met de fiets achter de vrachtwagen moet blijven en niet naast de vrachtwagen. De leerlingen kregen de kans om dit van dichtbij te ervaren door met de chauffeur rond de vrachtwagen te lopen en zelf plaats te nemen in de cabine.

Al met al was het een zeer leerzame en boeiende ervaring.