NieuwsLeerlingen bezoeken kerstmarkt in Münster

Kerstmarkt in Münster

De derdejaarsleerlingen van havo en atheneum zijn afgelopen woensdag naar Münster in Duitsland geweest waar zij de binnenstad en de kerstmarkten hebben bezocht. De stad was prachtig versierd en mede door de kou was er een heerlijke winterse kerstsfeer.

De docenten gaven de leerlingen een aantal opdrachten mee met de bedoeling om het lezen en spreken in het Duits te verbeteren. Dat leverde veel leuke foto’s op. De interviews met mensen op straat waren een grotere uitdaging. Veel leerlingen vonden dit erg spannend. Enkele leerlingen deden toch hun best om Duits te spreken, maar helaas kregen sommigen dan antwoord in het Engels. Dat was natuurlijk niet de bedoeling. Toch is het gelukkig bij een aantal groepjes heel goed gelukt om een gesprek in het Duits te voeren.

Hoeveel leerlingen het lekkere eten en drinken op de kerstmarkt hebben uitgeprobeerd weten wij niet, maar ons is wel opgevallen dat McDonalds dankzij ons een goede omzet heeft gedraaid. Ook hebben we tassen met cadeautjes gezien. Veel daarvan was bedoeld voor het thuisfront (of verklappen wij nu te veel?).

De reacties van de leerlingen waren heel positief. Ze vonden het erg leuk om gezellig een dagje met elkaar op pad te gaan. Voor de begeleiders was het ook een geslaagde dag met een groep fijne derdejaars. De sectie Duits kijkt al uit naar volgend jaar.

Frohe Weihnachten!

De sectie Duits