Nieuws

Leerlingen bezoeken kerstmarkt in Münster

29-01-2024
NieuwsLeerlingen bezoeken kerstmarkt in Münster
Havo en atheneum, leerjaar 3

Leerlingen bezoeken kerstmarkt in Münster

Op 30 november (alweer een tijdje geleden, maar zeker het benoemen waard) gingen alle derdejaarsleerlingen van havo en atheneum op reis naar Münster voor een bezoek aan de kerstmarkt. Voor sommigen was dit de allereerste keer zonder ouders in het buitenland, terwijl anderen al voor de tiende keer een kerstmarkt in Duitsland bezochten. Juist daarom was het bijzonder om samen in groepjes zonder docenten het centrum te verkennen.

Tijdens de lessen voorafgaand aan de reis werkten de leerlingen met de stadsplattegrond en oefenden ze met de weg vragen in het Duits. Ter plaatse deden de leerlingen een raadseltocht door de stad, namen ze deel aan een wedstrijd voor de leukste groepsfoto in kerstsfeer en voerden ze interviews met bezoekers van de kerstmarkt. Met veel nieuwe indrukken en helemaal in de kerstsfeer kwamen de leerlingen en docenten ’s avonds weer aan in Nijkerk. Het was een geslaagde dag! Dank aan iedereen die deze dag mogelijk heeft gemaakt, zowel thuis als in Münster.

"Het was een hele unieke ervaring. Pas op het moment dat wij de bus uitstapten in Münster, besefte ik dat ik in een heel ander land was. Er waren zoveel dingen vergelijkbaar met de steden die wij in Nederland kennen, maar toch ook zo veel anders. Omdat we in groepjes zaten, konden we ons opsplitsen en lekker onze eigen route volgen. Buiten de opdrachten die we hadden gekregen, hadden we nog tijd genoeg om het centrum te verkennen. Ik denk dat ons groepje geen centimeter van de markt niet heeft gezien. Overal was wel iets leuks te kopen of iets lekkers te halen. Na afloop heb ik nog lang met mijn klasgenoten over deze dag gepraat. Het was een ervaring als geen ander."
- Jefta Koelewijn