Nieuws

Leerlingen bezoeken Bieze Food Group en Müller

07-07-2022
NieuwsLeerlingen bezoeken Bieze Food Group en Müller

Leerlingen bezoeken Bieze Food Group en Müller

Als afsluiter van dit schooljaar hebben de derdejaarsleerlingen van vmbo-basis/kader, profiel Economie & Ondernemen, een bezoek gebracht aan Bieze Food Group en Müller. Logistiek maakt een groot onderdeel uit van het programma van profiel Economie & Ondernemen. Wij proberen onze leerlingen zoveel mogelijk te laten kennismaken met bedrijven in sectoren waar onze leerlingen in de toekomst zouden kunnen werken. Logistiek is sterk groeiend en er zijn enorm veel mensen nodig. Goed om eens kennis te maken met deze bedrijven. Hieronder volgt een klein verslag.

Bieze Food Group

De Bieze Food Group is een bekende naam in Nijkerk en verzorgt allerlei voeding gerelateerde producten aan allerlei afnemers in Nederland. Je moet hierbij denken aan groothandels, supermarkten maar ook aan restaurants. De producten die we voorbij hebben zien komen zijn; salades, yoghurts en specerijen. De producten worden verzameld aan de Riddererf waar een heel groot warehouse is die samen met het bedrijf Müller wordt geëxploiteerd. Waar Bieze Food Group zich bezighoudt met de voorraden goederen, productie en levering zorgt Müller voor het vervoer.

Müller

Müller is een transportbedrijf dat is begonnen in Holten. Het familiebedrijf heeft nog altijd zijn hoofdvestiging daar. Na ruim tachtig jaar is het bedrijf overgedaan naar de kinderen en heeft het bedrijf ongeveer 800 medewerkers in dienst, 350 trucks en 400 trailers in bezit. Müller vervoert koelproducten.

Samen met Bieze heeft Müller besloten om de producten vanuit Nijkerk te vervoeren, vanwege de gunstige ligging. Van hieruit worden door de Nederlandse chauffeurs producten gebracht door Nederland en België. Daarnaast brengen buitenlandse chauffeurs producten naar de rest van Europa. Een indrukwekkende operatie.

Nadat we de rondleiding door het bedrijf hebben gehad waarin we kennis maken met allerlei interne vervoersmiddelen en de werking van stellingen en omverpakkingen, hebben we onder het genot van een drankje uitleg gekregen over Müller. Na het beantwoorden van vragen en een uitnodiging om ook aan dit bedrijf te denken als werkgever hebben we afscheid genomen. In ieder geval zijn we wijzer geworden wat logistiek is het wat het voor groot pand net voor we de snelweg oprijden bij Corlaer.