NieuwsKerstmusical havo/atheneum

Kerstmusical havo/atheneum

Het begint zo langzaamaan een traditie te worden dat we met kerst een musical opvoeren. We willen opnieuw een eigentijds verhaal met een boodschap vertellen en daarbij sluiten we aan bij het thema van ‘Oase’: dromen. Wij mensen dromen veel, wij denken altijd na over de toekomst. Over onze plannen voor de kerstvakantie, over de volgende toetsweek of over die leuke jongen of meisje.

Veel mooie verhalen zijn gebaseerd op dromen van mensen. Sommige dromen komen uit, terwijl anderen in scherven uit elkaar spatten. In de musical maken leerlingen kennis met verschillende mensen. Lukt het ze om hun dromen waar te maken?  Wat staat hen in de weg? En wat hebben ze ervoor over om die dromen te bereiken?

In de bijbel zie je dat Jezus ook droomt, hij droomt van het koninkrijk van God. Het is niet helemaal duidelijk wat bedoeld wordt met die term. Het lijkt iets wat in de toekomst ligt, terwijl Jezus ook zegt dat we ons best moeten doen om het koninkrijk dichterbij te laten brengen. Het lijkt een ideale situatie te zijn, in een wereld die niet ideaal is. Wat moet je dan doen om aan die droom te werken? Volgens mij moet je dicht bij jezelf blijven. Jezelf niet verliezen, omdat je erbij wil horen bijvoorbeeld. Door oog te hebben voor de mensen om je heen en dan ook te handelen, breng je het koninkrijk van God een stukje dichterbij.

Volgende week wordt de musical opgevoerd op dinsdag en woensdag. Dan kunnen alle leerlingen genieten van het eindresultaat van werken aan het decor en veel oefenen met zang, dans en toneel. 

De musicalgroep