NieuwsKerstmusical bij Havo Atheneum

Kerstmusical bij Havo Atheneum

De vier musicals zitten er helaas voor de musicalgroep alweer op voor deze kerst. Dit jaar zette de musicalgroep van het Corlaer College het bekende verhaal van Grease in een nieuw leren jasje op het podium van het havo/atheneum-gebouw. 

Al sinds de kerstmusical van vorig jaar heeft de musicalgroep er zin in. We hebben er dan ook met z’n allen enorm hard aan gewerkt. Er moest een script gevonden en vertaald worden. Daarnaast moesten er toneelspelers, decorbouwers, technici, regisseurs, editors en muzikanten geworven worden. Pas toen begon het echte werk van het vele repeteren. Meerdere keren per week waren de muziekgroep (onder leiding van meneer Bronkhorst), de acteurs (onder leiding van meneer van Alenbeek), de scriptschrijvers (onder leiding van mevrouw de Vries) en de decormakers (onder leiding van meneer Stam) tot laat op school aanwezig om deze musical tot een succes te maken. Uiteraard stond in de ochtend van 17 december, toen het stuk voor de eerste twee keer opgevoerd werd, iedereen te trappelen om te beginnen. 

Voor de mensen die het verhaal van Grease niet kennen: het verhaal gaat over Sandy uit Australië. Ze emigreert na de zomervakantie naar de Verenigde Staten waar ze haar draai moet vinden op een nieuwe school. Dit veroorzaakt veel complicaties. Zo kan de populaire Rizzo haar braafheid niet uitstaan en heel toevallig blijkt haar zomerliefde Danny naar dezelfde school als zij te gaan. Na een uit de hand gelopen gala, stress rondom een mogelijke zwangerschap van Rizzo en een spannende autorace, komen Danny en Sandy bij elkaar en weet iedereen toch vrede met elkaar te sluiten. Vooral bij dat laatste staan we bij deze kerstmusical stil. Uiteindelijk wordt niemand op de school ‘Rydell High’ buitengesloten of gepest. Voor even zijn er alleen maar vriendschap en veel vrolijke liedjes, zoals kerst hoort te zijn.