NieuwsJuffen zijn toffer dan meesters

Juffen zijn toffer dan meesters

Juffen zijn toffer dan meesters,

zo luidt de titel van het boek van Paul Kirschner e.a. waarin hij mythes van het onderwijs aan de orde stelt. Tijdens de landelijke researchED die zaterdag 11 januari j.l. op het Corlaer werd georganiseerd kwamen deze en vele andere onderwerpen over onderwijs en leren aan de orde. Bestaan straks 65% van alle banen niet meer? Moet je 10.000 uur oefenen om expert te worden? Werkt huiswerk? Met zo’n 700 collega’s hebben we ons de hele dag ondergedompeld in onderzoek en wetenschap om een antwoord te krijgen op vragen die ons bezighouden in het onderwijs. 

Hoe werkt leren? Wat zijn de laatste inzichten uit de wetenschap? Wat betekent dat voor ons onderwijs en hoe kunnen we ons onderwijs met deze inzichten nog beter en mooier maken? Als docententeam zijn we dagelijks bezig om leerlingen te laten leren. Zelf blijven leren is hierbij natuurlijk onontbeerlijk. Ik heb deze dag veel geleerd. Het heeft me echter ook getroffen dat er zoveel collega’s zijn die op hun vrije zaterdag zo enthousiast met hun vak bezig zijn. 

Natuurlijk zijn juffen niet toffer dan meesters en meesters niet toffer dan juffen. Het was echter wel een fantastische, leerzame dag met heel veel enthousiaste collega’s die samen heel tof onderwijs willen maken. 

Mevrouw R. Brouwer, conrector AH