Nieuws

Jouw diploma staat online! DUO

04-07-2024
NieuwsJouw diploma staat online! DUO
DUO

Jouw diploma staat online!  

Heb je net je diploma behaald? Gefeliciteerd! In Mijn diploma’s kun je gratis een digitaal uittreksel van je behaalde diploma downloaden. Dit uittreksel is een officieel digitaal bewijs van je diploma. Je kunt het uittreksel gebruiken bij de aanmelding voor een vervolgopleiding, bij sollicitaties en bij verlies of diefstal.  

Inloggen op Mijn diploma’s
Je kunt je diplomagegevens bekijken door in te loggen op Mijn DUO. Hiervoor heb je een DigiD nodig. Als je bent ingelogd, kun je een uittreksel met je diplomagegevens downloaden. Dit uittreksel is een officieel document en geldig bewijsstuk van je behaalde resultaten. Het heeft een echtheidscertificaat, dat bewijst dat het document origineel is en door DUO is afgegeven. Gebruik het digitale uittreksel alleen digitaal, want printen maakt het document ongeldig.  

Ga je verder studeren? Onderwijsinstellingen kunnen de gegevens in Mijn diploma’s inzien. Zo kunnen ze direct bepalen of je de goede vooropleiding hebt voor je nieuwe opleiding. Vraagt de instelling toch om een bewijs dat je je diploma hebt behaald? Dan kun je een uittreksel van Mijn diploma’s mailen.

Kijk voor meer informatie op mijndiplomas.nl.