NieuwsJob doet mee dankzij het Kindpakket!

Job doet mee dankzij het Kindpakket!

Job is een fanatiek voetballer. Op maandag en woensdag traint hij in zijn dorp. Op zaterdag speelt hij uit of thuis een wedstrijd. Maar de contributie is helaas voor zijn ouders niet meer op te brengen. Zijn vader is vier jaar geleden arbeidsongeschikt geworden en zijn moeder vorig jaar werkloos. Job kan daardoor niet meer meedoen.

Voor gezinnen zoals die van Job is er het Kindpakket: ondersteuning door de gemeente en andere organisaties die financiële hulp bieden aan ouders met een laag inkomen, zodat alle kinderen mee kunnen doen.

Moeder Job

‘Job is een heel levenslustig en actief kind. Toen hij drie was, dribbelde hij al achter een bal, dus we hebben hem meteen toen het kon aangemeld bij de voetbalclub. We konden het gemakkelijk betalen toen we allebei een baan hadden. En toen gebeurde het: eerst werd Maarten, mijn man, arbeidsongeschikt, omdat hij aan MS lijdt. Ik had nog steeds een baan voor 32 uur. Moeilijk te combineren met de zorg thuis, toch leed mijn werk er niet onder. Daar complimenteerde mijn leidinggevende mij zelfs mee. Maar in de crisis raakte ik mijn baan kwijt: mijn bedrijf zette zijn activiteiten in het buitenland voort. We konden de contributie niet meer betalen. En nu Job op de middelbare school zit, zijn er nog veel meer extra kosten, zoals een nieuwe fiets, computer en schoolreisjes.

Wat een geluk dat gemeente Nijkerk het Kindpakket heeft! Ik vond het best moeilijk om er gebruik van te maken, want vroeger konden we het gewoon zelf betalen. Maar de medewerker van de gemeente wist me te overtuigen. Zij zei: alle kinderen moeten mee kunnen doen, ook Job. Misschien dat u het volgend jaar of dat jaar daarop wel zelf kunt betalen, maar nu kan dat niet, omdat u simpelweg te weinig inkomsten hebt. Zo lang kan Job niet aan de kant staan. Ze heeft me geholpen met de aanvraag bij de gemeente en informatie gegeven over de andere mogelijkheden.’

 

Kindpakket bij de gemeente Nijkerk

In de gemeente Nijkerk is er het Kindpakket voor kinderen van ouders met een laag inkomen voor de kosten van sport, cultuur en onderwijs. Voor ieder kind tot 18 jaar is het bedrag € 300,00 per kalenderjaar. In de volgende drie situaties is er soms extra geld mogelijk:

  • bij de geboorte van een eigen kind;
  • voor een zwemdiploma voor een eigen kind;
  • voor een ID-kaart voor een (bijna) 14-jarig kind dat nog geen geldig identiteitsbewijs heeft.

Zijn die bijdragen nog niet genoeg, dan kunt u soms bij andere organisaties nog een aanvullende bijdrage krijgen: Leergeld, Jeugdfonds Sport & Cultuur, Jarige Job, Nationaal Fonds Kinderhulp.

Voor meer informatie: www.nijkerk.eu of bel met het Loket MO van de gemeente via het algemene telefoonnummer 14 033.