NieuwsIntroductieweek voor eerstejaars

Introductieweek voor eerstejaars

Voor de eerste schoolweek van de nieuwe brugklassen stond er een leuk introductieprogramma klaar. Het doel van de ze week is om de leerling te laten wennen aan de nieuwe omgeving, de docenten en hun nieuwe klas en klasgenoten. Vooral de kennismaking met elkaar en het creëren van een veilige omgeving staat centraal. Lees hieronder meer over de introductieweek van vmbo en de introductieweek van havo en atheneum.

Introductieweek voor brugklas vmbo

In de eerste schoolweek hadden de brugklasleerlingen een introductieweek. In deze week staat kennismaken met elkaar en de mentor centraal. Kennismaken gebeurt niet alleen in de klas, maar ook in de gymzalen waar leerlingen bij verschillende sport- en spelactiviteiten moesten samenwerken, een soort teambuilding. Zo gingen de leerlingen samenwerken op reuze ballen en op een megastormbaan.

Tijdens de introductieweek kregen de leerlingen ook uitleg over hoe alles werkt op Corlaer College. Zij kregen een rondleiding en speurtocht door de school, zodat ze het gebouw goed leren kennen. Daarnaast werden de chromebooks uitgedeeld en kregen de leerlingen een ochtend uitleg over het gebruik van een chromebook.

Vrijdag was er een theatervoorstelling over pesten: Klappen voor Bart (www.klappenvoorbart.nl). We willen namelijk dat iedereen zich prettig en veilig voelt bij ons op school. Na afloop werd deze voorstelling in de klas besproken met lesmateriaal. Ook kregen de leerlingen een workshop over omgang, gedrag en respect voor elkaar.

De laatste dag was er een workshop van Kleinkunstig. Kleinkunstig biedt culturele workshops en voorstellingen aan. Tijdens deze workshop oefenen leerlingen spelenderwijs allerlei vaardigheden zoals incasseren, accepteren, afweren. Dit samenspel werd met een ware battle in de aula afgesloten.

Aan het einde van de introductieweek waren de leerlingen 100% brugklasproof. De week is feestelijk afgesloten met een ijsje. We wensen alle leerlingen een leerzaam en gezellig schooljaar.

Introductieteam vmbo

Introductieweek voor brugklas havo en atheneum

Op de eerste dag hebben zij allerlei sport- en spelactiviteiten in de gymzaal gedaan. De activiteiten waren gericht op samenwerken. Ook de leerlingen van havo en atheneum konden helemaal losgaan op een megastormbaan! Daarnaast was er ook tijd voor kennismaking met de mentor en hebben zij kennismakingsspelletjes gedaan met elkaar.

Tijdens de tweede dag hebben de leerlingen kennisgemaakt met vreemde talen. Zij hebben gewerkt uit een taalboekje met een taaldocent. Ook hebben zij op deze dag hun chromebook mogen ophalen en hebben zij al even op hun chromebook mogen werken. Hierbij hebben zij al een aantal programma’s geopend om te kijken hoe dingen werken en welke programma’s wij veel gebruiken tijdens de lessen. Tussen de activiteiten door hebben zij een rondleiding gehad door beide gebouwen.

Op de derde dag was er een theatervoorstelling over pesten; Klappen voor Bart (www.klappenvoorbart.nl). Wij willen ervoor zorgen dat iedereen zich prettig voelt bij ons op school en vinden het belangrijk hierbij stil te staan. Na afloop was er tijd om de voorstelling na te bespreken met behulp van bijbehorend lesmateriaal. Tijdens de andere uren waren er coach- en/of taaluren ingepland waarin de leerlingen verder werkten in hun plan- en taalboekje.

Op de vierde dag hebben alle klassen theaterworkshops gehad waarin zij ontdekken hoe leuk is het is om te improviseren. Deze workshops eindigden in een battle tussen de klassen. Er was een jury aanwezig die samen besloten wie de battle had gewonnen. De klas die eerste was geworden ontving een prijs: een zak snoep! De lunch op deze dag was een groot feest: iedereen had wat lekkers meegenomen om te delen met de leerlingen uit de klas. De lunch was in de grote aula samen met alle andere eerste klassen. Wat hebben wij een mooie creaties voorbij zien komen!

We kunnen gerust zeggen dat de leerlingen na deze introductieweek 100% brugklasproof zijn! We hopen dat de leerlingen een leuke week hebben gehad en wensen alle leerling een mooi, leerzaam en gezellig schooljaar toe!

Mevrouw Kas, docent havo/atheneum