Nieuws

Introductieweek voor de brugklas

28-08-2023
NieuwsIntroductieweek voor de brugklas

Introductieweek voor de brugklas

Voor de allereerste schoolweek van de nieuwe brugklassen was er een leuk introductieprogramma. Het voornaamste doel van deze week was om de leerlingen te helpen wennen aan de school, hun docenten en, natuurlijk, hun nieuwe klasgenoten. Het accent lag hierbij sterk op het leren kennen van elkaar en het creëren van een hechte en veilige omgeving.

Vorige week beleefden de nieuwe brugklasleerlingen een gezellige introductieweek om hun middelbare schoolreis goed te beginnen. Het programma van de introductieweek was gevarieerd en gericht op het wegnemen van eventuele spanningen en vragen bij de leerlingen. De nadruk lag op kennismaking, zowel met elkaar als met hun mentor. Deze kennismaking vond plaats in de klas, maar ook in de gymzalen waar de leerlingen deelnamen aan diverse sport- en spelactiviteiten die de samenwerking bevorderden en teambuilding stimuleerden.

Daarnaast stonden een uitgebreide rondleiding en een speurtocht door de school op het programma, zodat de leerlingen de school goed leerden kennen. Bovendien ontvingen de leerlingen hun eigen chromebooks, waarvoor een ochtend werd besteed aan het leren werken met deze apparaten.

Op vrijdag was er een theatervoorstelling over pesten genaamd ‘Klappen voor Bart’ (www.klappenvoorbart.nl/). Na de voorstelling werd deze voorstelling besproken in de klas met behulp van speciaal lesmateriaal. De laatste dag van de introductieweek was er een workshop van Kleinkunstig, waarin de leerlingen op een speelse manier verschillende vaardigheden oefenden, zoals het omgaan met kritiek, acceptatie en afweer. De introductieweek werd feestelijk afgesloten met een lekker ijsje en de leerlingen zijn volledig voorbereid te beginnen aan hun avontuur in de brugklas. Ze zijn 100 % brugklasproof.

We wensen alle leerlingen een leerzaam en gezellig schooljaar toe!