NieuwsIntroductieweek vmbo

Introductieweek vmbo

Introductieweek vmbo

In de eerste schoolweek hadden de nieuwe leerlingen een introductieweek. Tijdens de introductieweek leren de leerlingen elkaar en de mentor kennen. Dit gebeurt in de klas, maar ook met behulp van sport en spel in de gymzalen. Zo gingen de leerlingen samenwerken op reuze ballen en een megastormbaan.

Tijdens de introductieweek krijgen de leerlingen ook uitleg over hoe alles werkt op Corlaer College. Zij kregen een rondleiding en speurtocht door de school, zodat ze het gebouw goed leren kennen. Daarnaast werden de chromebooks uitgedeeld en kregen de leerlingen een ochtend uitleg over het gebruik van een chromebook.

Donderdag was er een theatervoorstelling over pesten; Klappen voor Bart (http://www.klappenvoorbart.nl/). We willen namelijk dat iedereen zich prettig en veilig voelt bij ons op school. Na afloop wordt deze voorstelling in de klas besproken met lesmateriaal. Ook is er een korte workshop geweest over omgang, gedrag en respect voor elkaar. 

Leerlingen waren aan het einde van de introductieweek 100% brugklasproof. De week is feestelijk afgesloten met een ijsje. We wensen alle leerlingen een leerzaam en gezellig schooljaar.

Introductie Team vmbo

Introductieweek havo atheneum

Isa, Judith en Yara uit klas 1 van het atheneum hebben een stukje geschreven over de introductieweek bij havo en atheneum.

Dinsdag begonnen we met kennismaking van de klas. Deze dag duurde tot 12 uur. De mentor had een beetje verteld wat er deze week allemaal ging gebeuren en over het rooster van dit jaar. Daarnaast hebben we elkaar leren kennen. 

Woensdag gingen we onze laptop ophalen in het andere gebouw en kregen we onze kluissleutel. Die dag hadden we ook een rondleiding door het gebouw en de docent liet gewoon alle belangrijke lokalen zien waar we vaak nog komen. We kregen ook nog een uur les van een taaldocent. Daarin gingen we een beetje met de talen leren. 

Donderdag hadden we een toneelstuk die heette: Klappen voor Bart. Het ging over dat Bart altijd gepest is. En hij zei dat als je gepest wordt of als je iemand ziet die gepest wordt, dat je het dan altijd moet zeggen en niet moet wachten tot het te laat is. Verder hadden we het plannen en het taalboekje die dag nog.

Op vrijdag kregen wij  toneelles in de gymzaal en daarna hadden wij een battle met de andere atheneum klassen in de aula. Onze klas had elke ronde gewonnen en dus ook de battle en we kregen een zak snoep. Daarna hadden wij een gezamenlijke lunch waarbij iedereen eten meenam en dat deelde je met de andere kinderen uit je klas. Dit was heel gezellig. Na de battle en de lunch kregen we Frans uit een taalboekje. 

Isa, Judith en Yara (A1a)