NieuwsIn eerste schoolweek introductieweek

In eerste schoolweek introductieweek

Introductieweek van het vmbo

Aan de start van het schooljaar is er voor de eerste klas vmbo een speciaal introductieprogramma. Voor de meeste leerlingen is het een spannend moment om nu echt naar het voortgezet onderwijs te gaan. Dinsdag werden de nieuwe leerlingen door de mentoren ontvangen. Deze ochtend stond het kennismaken met elkaar en de mentor centraal. Door middel van spelletjes, filmpje kijken is het ijs al vaak gebroken. Op de woensdag stond de theatervoorstelling ‘Klappen voor Bart’ op het programma. Deze voorstelling is gericht op pesten. Een belangrijk onderdeel waar wij graag aan het begin van het jaar mee starten. Met lesmateriaal wordt de voorstelling voor en of na besproken. Nieuwsgierig? Kijk dan op http://www.klappenvoorbart.nl/home.html Ook tijdens mentorlessen wordt hier gedurende het jaar op teruggekomen. Ook werden deze dag de chromebooks uitgedeeld.

Donderdag een afwisselende dag met sport, spel en toneel. Hierin staat teambuilding centraal. Daarnaast was er aandacht voor de afspraken en waarden van school met een quiz door de school.

De laatste dag zijn de leerlingen wegwijs gemaakt op het Chromebook. De ochtend werd afgesloten met een ijsje en de eerste week als brugger is een feit. We hopen dat de leerlingen zich snel thuis voelen en we gaan er een mooi jaar van maken.

Groet,
Marjelle Buitink

Introductieweek van havo en atheneum

Klas 1 van havo en atheneum heeft in de eerste schoolweek ook het introductieprogramma gevolgd. Ze hebben kennisgemaakt met elkaar en met de docenten, geleerd over taal en leren plannen. Samen met de mentoren hebben we de voorstelling over pesten gezien en gesproken over wie wij willen zijn als klas. We hebben onze eigen missie opgesteld waar we het hele jaar op kunnen terugvallen. De laatste dag was echt een feestje met de gezamenlijke lunch in de aula en de vele spelletjes die we hebben gedaan. We zien met elkaar uit naar wat dit jaar gaat brengen!
Groet,
Rien Tanghe
Annabel Kranendonk
Mentoren AH1a