NieuwsIn de geest van…

In de geest van...

“Behandel een ander zoals je zelf graag behandeld wilt worden”

Pinksteren staat dit weekend voor de deur en aanstaande dinsdag gaat de school weer gedeeltelijk open. Twee belangrijke gebeurtenissen die voor een ieder anders wegen in mate van belangrijkheid.

Waarom vinden wij Pinksteren belangrijk? Pinksteren valt altijd tien dagen na Hemelvaart en is de 50ste dag na eerste paasdag. Gods Geest wordt uitgestort over de aarde. Daarmee kan een ieder handelen in de geest van God oftewel, doen zoals God het bedoeld heeft. Een van de kern handvatten die we kunnen lezen in de Bijbel is; behandel een ander zoals je zelf graag behandeld zou willen worden (heb je naasten lief als jezelf). Hiermee maken we het samenleven met elkaar enorm plezierig!

Samenleven is de laatste maanden helemaal anders geworden. Aanstaande dinsdag gaat het samenleven weer een stukje worden als vóór de fysieke sluiting van de school. Dat betekent ontmoeting met elkaar. De leerlingen ontmoeten elkaar en de medewerkers weer. Hoe mooi om elkaar weer te zien. En zien, daar blijft het voorlopig bij. Want de anderhalve meter blijft bestaan en daar hebben we de hele school op ingericht. Gelukkig komen de leerlingen wel met de hele klas op school en starten we zoveel mogelijk met mentorlessen. Natuurlijk heeft een ieder iets te vertellen dat er toe doet. Laten we vooral goed naar elkaar luisteren en horen wat die ander te zeggen heeft. Echte aandacht voor elkaar, dat is enorm belangrijk.

Als team kijken we uit naar de ontmoetingen met de leerlingen, ontmoeting waarin we die ander aandacht geven zoals we zelf graag aandacht willen krijgen.

Ronald Schaefer
Plaatsvervangend rector