Nieuws

Iedereen mag er zijn – Inleiding Corlaer Nieuws

09-10-2023
NieuwsIedereen mag er zijn – Inleiding Corlaer Nieuws
Inleiding geschreven door Lonneke Hosmar, rector

Iedereen mag er zijn

Het Corlaer College heeft een nieuw logo! Het oude Meerwegen poppetje is ingeruild voor een nieuw, fris logo. De aanleiding was de fusie tussen Meerwegen en Meridiaan naar Meerscholen waardoor het oude logo vervangen moest worden. Maar voor ons voelde het ook als een mooie kans om ons logo aan te laten sluiten bij de waarden waar wij voor staan. En ik moet zeggen, ik ben er echt blij mee!

Duidelijk is dat ontwerpen ook echt een vak is. Ik was ontzettend benieuwd hoe de ontwerpstudio voor alle tien scholen van de Meerscholengroep een eigen en passend logo zou gaan ontwerpen, binnen de stijl van het Meerscholen logo. Wat mij betreft zijn ze daar heel goed in geslaagd. Ons logo straalt plezier en energie uit en heeft de open houding die wij zo belangrijk vinden. Goed dat jij er bent!: dat is waar we voor staan! 

Juist vanuit de overtuiging dat iedereen er mag zijn en we er ook voor elkaar moeten zijn, hebben we onlangs aandacht gevraagd voor accounts op social media zoals de Gossip Girl accounts, waarin ‘geroddeld’ wordt over leerlingen en medewerkers van school. Soms wordt er gedacht dat het maar om onschuldige roddels gaat, maar dat is niet zo. Ik heb zelf met een ouder gesproken van een leerling waarover geschreven werd. Het raakt me als ik hoor hoe gekwetst en verdrietig deze leerling hierdoor is. Afgelopen week gingen enkele van onze afdelingsleiders in gesprek met een aantal ouders over dit onderwerp. Daar vertelde een collega haar persoonlijke verhaal. Ook zij was genoemd in één van de Gossip Girl accounts. Zij vertelde over de moeilijke tijd die ze zelf in haar jeugd heeft meegemaakt en wat het betekent als je je pijn moet verstoppen omdat je er anders mee gepest wordt. Ze deelde haar verhaal om hiermee het inzicht te geven dat het hier niet om onschuldige roddels gaat en om samen na te denken hoe we als school en ouders/verzorgers er zorg voor kunnen dragen dat het voor iedereen veilig is, dat school echt voor iedere leerling een plek is waar het goed is om er te zijn. Ik heb enorm veel bewondering voor de kracht van deze collega om haar persoonlijke verhaal te vertellen. Het is mijn missie en die van alle andere medewerkers van het Corlaer College om er elke dag weer aan bij te dragen dat iedereen voelt dat hij er mag zijn. Wat een prachtig voorbeeld is deze collega voor mij!  

Lonneke Hosmar, rector