Nieuws

Huiswerkbegeleiding en bijles bij Lyceo

24-08-2023
NieuwsHuiswerkbegeleiding en bijles bij Lyceo

Huiswerkbegeleiding en bijles bij Lyceo

Lyceo biedt huiswerkbegeleiding, bijles en overige diensten aan tegen betaling. De begeleiding is voor leerlingen van alle niveaus vanaf de brugklas tot en met het eindexamenjaar.

Met huiswerkbegeleiding werkt uw kind minimaal drie middagen per week aan het plannen en maken van huiswerk. Vooraf vindt er een persoonlijk intakegesprek plaats en uw kind maakt in de eerste week van de begeleiding een (gratis) studievaardigheden- en motivatietest. De resultaten hiervan dienen als startpunt voor de inhoudelijke begeleiding. De begeleiders focussen op het aanleren van duurzame studievaardigheden: plannen, structureren, herhalen en reflecteren. Lyceo werkt hierbij met eigen Leren Leren©-methode, ontwikkeld in samenwerking met Tilburg University.

Lyceo streeft ernaar om tijdens de huiswerkbegeleiding het maak- en leerwerk volledig af te ronden. Dat geeft rust thuis. Heeft uw kind moeite met een specifiek vak? Dan biedt bijles de oplossing. Bijles is één-op-één vakinhoudelijke ondersteuning van een vaste begeleider die extra uitleg geeft en helpt bij het voorbereiden en overhoren van toetsen. Uw kind leert om zelfstandig en gestructureerd te werken, waardoor het zelfvertrouwen groeit, de resultaten verbeteren en de leerachterstand verdwijnt. De voortgang van uw kind wordt bijgehouden in een online leerlingvolgsysteem: zo weet u precies wat het effect van de begeleiding is.

Het team

Het team bestaat uit een groep enthousiaste begeleiders met ieder hun eigen kwaliteiten. Deborah Tadema is gestart als nieuwe vestigingsmanager van Lyceo op het Corlaer College. Deborah: “Ik heb de afgelopen drie jaar met heel veel plezier als huiswerkbegeleider en bijlesdocent bij Lyceo gewerkt en zal het komende jaar deze nieuwe functie graag op me nemen.” Deborah leidt het team en de vestiging en onderhoudt het contact met mentoren, docenten en andere betrokkenen binnen de school. Op die manier werkt Lyceo samen met de school aan het verbeteren van de schoolresultaten van leerlingen. 

De vestiging van Lyceo bevindt zich in het vmbo-gebouw en is dagelijks open van 14.15 tot 18.00 uur. Voor meer informatie of de tarieven, neem dan contact op met de vestigingsmanager Deborah Tadema via deborah.tadema@lyceo.nl.