NieuwsHoera! Geslaagd

Hoera! Geslaagd

We komen richting het einde van een bijzonder schooljaar. Voor een deel van onze leerlingen is het niet alleen het einde van een schooljaar, maar van hun opleiding op het Corlaer College. De komende weken staan de diploma-uitreikingen gepland die dit keer door de coronacrisis iets anders worden georganiseerd dan in andere jaren. Net zoals het eindexamen dit jaar anders verliep dan normaal. Maar anders betekent gelukkig niet minder goed. In deze Corlaer Nieuws kunt u lezen hoeveel leerlingen dit jaar zijn geslaagd. We zijn ontzettend trots op al deze leerlingen. Daarom zetten we hen deze keer extra in het zonnetje. Zij hebben tijdens alle jaren hier op school laten zien dat ze dit diploma waard zijn en hebben hun laatste examens onder bijzondere omstandigheden af moeten ronden. We hebben er alle vertrouwen in dat ze ook succesvol zullen zijn tijdens de volgende stap die ze nu gaan zetten. 

Deze groep leerlingen heeft in deze onzekere tijd ook wat extra’s geleerd: ze zijn vast en zeker uit hun comfortzone gestapt. Ze leerden met tegenslag om te gaan, om de moed er in te houden als het even lastig werd. Ze hebben gemerkt dat in onze samenleving aandacht voor elkaar en samenwerking belangrijk zijn. Ze hebben ervaren dat een flexibele instelling helpt, omdat het leven vaak anders loopt dan je wilt of verwacht.  

Kortom, eigenlijk is er nog meer en anders geleerd dan in een gemiddeld schooljaar. Nog een reden om trots te zijn op het behalen van je diploma in dit bijzondere jaar.

Lonneke Hosmar en Helga van de Gronden
Rectoren Corlaer College