Nieuws

Hoe werkt Somtoday?

30-08-2022
NieuwsHoe werkt Somtoday?
Handleiding

Somtoday voor ouders en leerlingen

Een belangrijk systeem in school is de leerlingenadministratie en het leerlingvolgsysteem. Deze twee computersystemen gebruikt iedere school om een leerling in te schrijven, voor het versturen van brieven, voor het bijhouden van leervorderingen en om cijfers in op te slaan. Ouder(s)/verzorger(s) en leerlingen kunnen via dit systeem cijfers inzien. Dit schooljaar stappen we over op een nieuw leerlingadministratiesysteem en leerlingvolgsysteem genaamd Somtoday.

U kunt inloggen via een website (zie hieronder) of gebruik maken van de App voor Somtoday. De logingegevens heeft u eerder ontvangen via de e-mail.

Website: Ga naar www.somtoday.nl, vul in: Corlaer College en ga door naar het login-scherm.
App: Somtoday is als app beschikbaar in de AppStore (zoek op Somtoday leerling of Somtoday ouder)
Er is een handleiding beschikbaar voor de App. Download de handleiding.

Ouders en leerlingen hebben een eigen account. Leerlingen maken gebruik van hun eigen schoolaccount (Google) voor inloggen. Ouders hebben via een aparte e-mail inloggegevens ontvangen. Omdat er een landelijk probleem was met het aanmaken van ouderaccounts heeft dit helaas iets langer geduurd dan we hadden gehoopt. Gelukkig is dit inmiddels wel gelukt en kunt u inloggen.

Wij raden u aan regelmatig in Somtoday te kijken. In het nieuwe schooljaar communiceren we vooral via Somtoday met ouder(s)/verzorger(s). Berichten van de mentor en docenten ontvangt u dus via Somtoday en niet meer per e-mail. U kunt zelf ook via Somtoday berichten sturen aan de mentor of docenten. Algemene brieven en Corlaer Nieuws ontvangt u nog wel via de e-mail.

Welke informatie kunt u vinden in Somtoday?

  • het rooster
  • opgegeven huiswerk
  • behaalde cijfers
  • vakinhoudelijke informatie
  • afwezigheid
  • berichten ontvangen en versturen

Rooster

In het rooster staan de lessen die de leerling per dag heeft. Uitgevallen lessen worden ook weergegeven in het rooster.

Huiswerk

Sommige afdelingen (bijvoorbeeld vmbo-basis/kader en vmbo-tl) maken gebruik van huiswerk opgeven in Somtoday. Per dag of week kan het huiswerk worden opgegeven. In afdelingen die geen huiswerk opgegeven in Somtoday wordt gebruik gemaakt van studieplanners in Google Drive.

Cijfers

De meest recente cijfers worden getoond, maar ook de periodecijfers en het eindcijfer kunt u per vak bekijken. Sommige docenten maken gebruik van opmerkingen bij cijfers. Dit wordt dan weergegeven in het cijferoverzicht.

Studiewijzers

In de studiewijzers geeft de docent aan welke lesstof en opdrachten wekelijks afgerond moeten worden. De studiewijzer is het digitale uitgangspunt voor de klas en het vak. Vanuit hier is al het benodigde materiaal te bereiken. Bij vmbo-basis/kader wordt geen gebruik gemaakt van de studiewijzers. Voor vmbo-tl wordt gebruik gemaakt van studiewijzers in Somtoday. Voor havo/atheneum wordt gebruik gemaakt van studiewijzers in Google Drive. Studiewijzers vind je onder het tabblad ‘vakken’ of in de agenda.

Afwezigheid

U kunt hier zien wat het verzuim van uw zoon of dochter tot nu toe is.Ook kunt u uw zoon of dochter zelf ziekmelden. Zie voor verdere instructie en afspraken over ziekmelden het bericht in het Corlaer Nieuws.

Nog vragen?

Voor overige vragen verwijzen wij u graag naar de veelgestelde vragen van Somtoday: https://som.today/ondersteuning/faq-leerlingen-en-ouders