Nieuws

Hoe werkt Somtoday?

24-08-2023
NieuwsHoe werkt Somtoday?
Voor ouders en leerlingen

Handleiding Somtoday

Op school hebben we twee belangrijke computersystemen: de leerlingenadministratie en het leerlingvolgsysteem. Deze systemen gebruikt iedere school voor zaken zoals inschrijvingen, het versturen van brieven, het bijhouden van je leervorderingen en het bewaren van je cijfers. Afgelopen schooljaar zijn we overgestapt op een nieuw leerlingadministratiesysteem en leerlingvolgsysteem, genaamd Somtoday.

Inloggen in Somtoday

Om in te loggen kun je de website gebruiken of de Somtoday-app downloaden. Ouders/verzorgers en leerlingen hebben een eigen account. Leerlingen maken gebruik van hun eigen schoolaccount (Google) voor inloggen. Ouders hebben al eerder per e-mail de inloggegevens ontvangen. 

Website:

  • Ga naar www.somtoday.nl
  • Vul in: Corlaer College
  • En ga door naar het login-scherm.

App:

Somtoday is als app beschikbaar in de AppStore (zoek op Somtoday leerling of Somtoday ouder). Er is een handleiding beschikbaar voor de App. Download de handleiding.

Communicatie via Somtoday

We raden je aan om regelmatig in Somtoday te kijken. In het nieuwe schooljaar communiceren we vooral via Somtoday met ouders/verzorgers. Berichten van de mentor en docenten ontvang je dus meestal via Somtoday en niet meer per e-mail. Je kunt ook zelf berichten sturen naar de mentor of docenten via Somtoday.

Welke informatie kun je vinden in Somtoday?

  • het rooster
  • opgegeven huiswerk
  • behaalde cijfers
  • vakinhoudelijke informatie
  • afwezigheid
  • berichten ontvangen en versturen

Rooster

In het rooster staan de lessen die de leerling elke dag heeft. Als er lessen uitvallen lessen, worden deze ook in het rooster vermeld.

Huiswerk

Sommige afdelingen, zoals vmbo-basis/-kader en vmbo-tl, gebruiken Somtoday om huiswerk op te geven. Het huiswerk kan zowel per dag als per week worden opgegeven. In afdelingen waar geen gebruik wordt gemaakt van Somtoday voor huiswerkopdrachten, wordt de studieplanner in Google Drive gebruikt.

Cijfers

Je kunt de nieuwste cijfers in Somtoday bekijken, evenals de periodieke cijfers en het eindcijfer per vak. Sommige docenten voegen opmerkingen toe aan de cijfers. Deze opmerkingen worden weergegeven in het cijferoverzicht.

Studiewijzers

In de studiewijzers geeft de docent aan welke lesstof en opdrachten wekelijks afgerond moeten worden. De studiewijzer is het digitale uitgangspunt voor de klas en het vak. Vanuit hier is al het benodigde materiaal te bereiken. Bij vmbo-basis/kader wordt geen gebruik gemaakt van de studiewijzers. Voor vmbo-tl wordt gebruikgemaakt van studiewijzers in Somtoday. Voor havo/atheneum wordt gebruikgemaakt van studiewijzers in Google Drive. Studiewijzers vind je onder het tabblad ‘vakken’ of in de agenda.

In de studiewijzers geeft de docent aan welke lesstof en opdrachten wekelijks moeten worden afgerond. De studiewijzer is het digitale uitgangspunt voor de klas en het vak. Vanuit hier kun je al het benodigde materiaal vinden. Vmbo-tl maakt gebruik van de studiewijzers in Somtoday. Binnen havo/atheneum wordt gebruikgemaakt van de studiewijzers in Google Drive. Vmbo-basis/-kader maakt geen gebruik van studiewijzers. Je kunt de studiewijzers vinden onder het tabblad ‘vakken’ of in de agenda.

Afwezigheid

U kunt hier zien wat het verzuim van uw zoon of dochter tot nu toe is. Ook kunt u uw zoon of dochter zelf ziekmelden. Zie voor verdere instructie en afspraken over ziekmelden het bericht in het Corlaer Nieuws.

Nog vragen?

Voor overige vragen verwijzen we je graag naar de veelgestelde vragen van Somtoday.