Nieuws

Hoe oriënteer je je op een vervolgstudie?

25-09-2023
NieuwsHoe oriënteer je je op een vervolgstudie?
Havo/atheneum

Hoe oriënteer je je op een vervolgstudie?

Er is veel te kiezen als het om vervolgstudies gaat. Dat is fijn, maar soms ook lastig. Want waar moet je beginnen? De ene leerling vindt moeiteloos zijn weg, terwijl de ander door de bomen het bos niet meer ziet. Vanaf het vierde jaar beginnen we daarom met de oriëntatie op vervolgstudies. Hier gaan we mee door tot en met het examenjaar. Hoe kun je je het best oriënteren?

Open dagen en meeloopdagen

In de maanden oktober en november worden er veel open dagen en meeloopdagen georganiseerd. Kijk op studiekeuze123.nl voor een overzicht. Vergeet niet dat je je vooraf moet aanmelden om deel te nemen.

Studiebeurzen

Bezoek een studiebeurs.

Op beide beurzen staan dezelfde onderwijsinstellingen. Een gratis ticket is te bestellen via bovenstaande sites. 

Studiekeuze Special

In het magazine Studiekeuze Special is een heleboel informatie te vinden over alles wat kan helpen bij het maken van een studiekeuze. Denk aan een stappenplan, inspiratie, tips, de rol van de ouders, studenten en nog veel meer. Dit magazine is vooral handig voor leerlingen in de voorexamenklassen. Je kunt een exemplaar ophalen bij mij op kantoor. Het is echt de moeite waard.  

Inschrijven voor Webinars

Wilt u als ouder actief betrokken zijn bij het studiekeuzeproces van uw zoon of dochter? Er zijn verschillende interessante Studiekeuze Webinars beschikbaar. Meer informatie en aanmeldingsmogelijkheden zijn hier te vinden.

Lyane Oussoren, decaan bovenbouw havo en atheneum