NieuwsHet nieuwe schooljaar is begonnen

Het nieuwe schooljaar is begonnen

De zomervakantie is voorbij en het nieuwe schooljaar is weer begonnen! Afgelopen maandag 22 augustus zijn we met alle medewerkers gestart met een gezamenlijke opening. Door het lezen van een bewerking op psalm 67 hebben wij stilgestaan bij een goede start van het schooljaar. Hoe ziet een goede start eruit? We wensen elkaar op zulke momenten veel succes, veel werkplezier. We roepen elkaar toe: “We gaan er weer voor…!” etc., etc.

Dat zijn mooie dingen om elkaar toe te wensen. Vanuit onze christelijke identiteit vinden we het daarnaast belangrijk dat ons werk gezegend mag zijn. Dat er zegen van onze God rust op ons werk. Dat wij als collega’s elkaar, in onze samenwerking, tot zegen mogen zijn. We mogen in ons werk bijdragen aan de ontwikkeling van onze leerlingen en dat geeft ons ook een grote verantwoordelijkheid. Dat we daarvoor de kracht, de energie, het plezier en ook de rust mogen ontvangen vanuit onze Hemelse Vader is onze wens en gebed voor het nieuwe schooljaar. 

Enkele passages uit de Inspiratie bij psalm 67*

Aan God’s zegen is alles gelegen. Als dat waar is – dat aan God’s zegen alles gelegen is – heeft dat stevige implicaties. Het betekent dat alles wat we gekregen hebben niet van onszelf afkomstig is. We hebben het gekregen; God geeft ons daarmee vanuit zijn overvloed. God’s zegen is niet bedoeld om te houden. Hij vult onze beker om anderen te drinken te geven. Gezegend worden betekent een zegen zijn.

Lonneke Hosmar en Helga van de Gronden
rectoren

* Bron: Psalmmomenten, door Pieter- Jan Roodenburg. magazine bij EO Visie, zomer 2022