NieuwsHet Corlaer College doet mee aan de Dag van de Gezonde Schoolkantine!

Het Corlaer College doet mee aan de Dag van de Gezonde Schoolkantine!

Het Corlaer College heeft een zilveren Schoolkantine Schaal 2019 van het Voedingscentrum verdiend. Hiermee laten wij zien dat de schoolkantine gezond is ingericht. De schaal is tijdens de Dag van de Gezonde Schoolkantine persoonlijk uitgereikt door Roelinde Straatman van het Voedingscentrum.

Gemma van Veen, cateraar van Vital4skool, heeft in samenwerking met het Corlaer College hard gewerkt om de kantine gezonder te maken. Een gezonde uitstraling en een gezonder aanbod staan centraal in hun gezonde schoolkantine. Het oog van leerlingen valt meteen op de keuze in gezonde broodjes, groente en fruit. En er is altijd water beschikbaar. Zo zijn er op de school speciale watertappunten.

De school heeft de kantine gezonder gemaakt aan de hand van de Richtlijnen Gezondere Kantines. Deze richtlijnen zijn opgesteld door het Voedingscentrum, in opdracht van het ministerie van VWS. De visie erachter: jongeren zijn de toekomst. Willen we dat zij gezonder leven, dan is het belangrijk dat zij ook op school gezond kunnen eten en drinken. Zij brengen hier immers een groot deel van hun tijd door. Ervaren dat gezond eten lekker en heel gewoon is, helpt hen een gezond eetpatroon te ontwikkelen.

Gezonde School

Het Corlaer College streeft ernaar om als school een zo gezond mogelijke school te zijn. Daarom wordt er structureel gewerkt aan gezondheid met de Gezonde Schoolaanpak en heeft het Corlaer College het vignet ‘Gezonde School’ behaald op het gebied van bewegen en sport.

De Gezonde Schoolkantine

De Gezonde Schoolkantine is een langlopend project van het Voedingscentrum. Het doel is een gezonder voedingsaanbod op vo- en mbo-scholen. Voor meer informatie: www.voedingscentrum.nl/gezondeschoolkantine