Nieuws

Brugklaskamp van havo/atheneum

28-10-2023
NieuwsBrugklaskamp van havo/atheneum
Havo/Atheneum

Brugklaskamp van havo/atheneum

Marion en Luna, twee leerlingen uit klas AH1c, hebben een heel leuk stuk geschreven over hun ervaringen tijdens het brugklaskamp. Ze gingen van 11 tot en met 13 oktober samen met de klassen AH1a, AH1b en AH1c op kamp in Stadskanaal en hebben een superleuke tijd gehad. Lees het zelf!

Op brugklaskamp

Wij zijn van 11 tot en met 13 oktober op brugklaskamp geweest met drie klassen, namelijk AH1a, AH1b en AH1c. Na een busrit van bijna twee uur kwamen we aan in het kampgebouw Pageborg in Stadskanaal. Tijdens het hele kamp kon je punten verdienen bij diverse activiteiten. Welke klas aan het einde van het kamp de meeste punten had, die had gewonnen.

Wij vonden de locatie heel goed en de omgeving was mooi. Het slapen ging bij ons goed. We zaten met een leuk groepje op de kamer en het was heel gezellig! Samen eten met alle klassen en de begeleiders in de grote zaal vonden we heel leuk. Het eten was ook goed!

De eerste dag hadden we sport en spel. Het was goed georganiseerd en ze hadden leuke spellen. In de avond hadden we een hele leuke disco en het thema was: “Doe raar met je haar!” De tweede dag gingen we naar de dierentuin Wildlands. We vonden het daar heel leuk en ook fijn dat je gewoon met een groepje kon lopen waar je heen wilde en dat je niet de hele tijd bij een docent moest lopen. Daarna gingen we lopend naar het zwembad Aquarena. Daar was het ook heel gezellig. Daarna gingen we omkleden en hebben we per klas bijna een uur gewandeld naar ons kampgebouw. In de avond hadden we nog een spookspeurtocht in het bos naast het kampgebouw. Dat was ook echt leuk!

De laatste dag gingen we een spel doen in de eetzaal waarbij je nog meer punten kon verdienen voor je klas. Het spel was: Paard, ridder rugzak, milkshake, surfplank. In tweetallen moest je doen wat er gezegd werd. Bijvoorbeeld als de docent zei: rugzak, dan moest de een bij de ander op zijn rug springen. Uiteindelijk had AH1c (onze klas) gewonnen!! Het was wel heel spannend, want er was maar één punt verschil met AH1b!

Marion en Luna, klas AH1c