NieuwsHemelvaart

Hemelvaart

In deze tijden voeren we met elkaar vooral het gesprek over het coronavirus en de gevolgen daarvan. Uiteraard voeren wij als school ook dat gesprek en zijn we steeds bezig om ons onderwijs op een zo goed mogelijke manier in te richten voor onze leerlingen, met inachtneming van alle maatregelen.

Het is heel begrijpelijk dat het coronavirus het nieuws grotendeels beheerst, maar er is meer in het leven. Het is ook goed om aandacht te blijven schenken aan andere zaken die in ons leven belangrijk zijn. 

Het is bijna Hemelvaartsdag, laten we daarbij stilstaan. Veertig dagen na Pasen is het Hemelvaartsdag, de dag waarop Jezus vertrekt naar de hemel. Voordat Hij terugkeert naar boven, geeft Hij zijn volgelingen een opdracht: ‘Vertel iedereen dat ik stierf en weer ben opgestaan. Vertel dat er hoop is, dat mensen en God weer samen verder kunnen leven.’

En dan gaat Jezus terug naar de hemel. Een wolk onttrekt Hem aan het zicht. Terwijl zijn vrienden nog vol verbazing omhoog kijken, vertellen engelen dat Jezus ooit terug zal keren, op dezelfde manier als waarop Hij vertrok. Daarom is Hemelvaartsdag meer dan een afscheid: het is ook een feest van hoop. Christenen geloven dat er een dag komt waarop Jezus terugkeert.

Aan deze boodschap van hoop hebben wij vandaag de dag nog steeds heel veel. Jezus heeft zijn voetstappen letterlijk en figuurlijk achtergelaten in onze wereld, voordat Hij met Hemelvaart naar de hemel ging. Ook al is Jezus niet meer letterlijk op aarde, Hij loopt wel met ons mee in ons leven. Hij laat zijn sporen na in je leven. Je mag erop vertrouwen dat Hij bij je is, juist in moeilijke tijden. Dat vertrouwen wensen wij u als ouders en jij als leerling toe, ook in deze coronatijd.

Nu hebben we het aan het einde van deze inleiding toch weer over corona :-). Maar dan wel met aandacht voor andere belangrijke zaken…

Lonneke Hosmar en Helga van de Gronden
Rector