NieuwsHavoleerlingen uit leerjaar 4 naar Brugge

Havoleerlingen uit leerjaar 4 naar Brugge

Twee weken geleden gingen havoleerlingen uit leerjaar 4 naar Brugge. Mevrouw Veldhoen, docent havo/atheneum, heeft er een stukje over geschreven.

Naar Brugge

Op woensdag 1 juni verzamelen we op school om met de bus naar Brugge te gaan. We gaan één nacht en er worden tassen en koffers naar school gesleept alsof we twee maanden naar onherbergzaam gebied gaan! Het blijkt al snel dat deze havoleerlingen gewoon erg goed zijn voorgelicht door de atheneumgroep die in die week al in dezelfde herberg hebben geslapen. Het eten daar bleek namelijk niet naar hun bekkie te zijn geweest (bijvoorbeeld een ei in een gehaktbal) en om op alles voorbereid te zijn, zitten er in de tassen en koffers veel eten, een koelbox, een tosti-ijzer en zelfs een airfryer!

Na een flinke rit in de bus komen we in Brugge aan en daar wandelen we naar het centrum. De stad is direct indrukwekkend. Een heel leuk sfeertje, schattige huisjes en er rijden paard en wagens rond alsof we in de middeleeuwen beland zijn. We starten met een boottochtje waar we Brugge vanaf het water bewonderen. Na het boottochtje krijgt iedereen vrije tijd, dus de terrasjes, winkels en MCDonald’s stromen vol met leerlingen van het Corlaer.

Aan het eind van de middag gaan we naar het hostel. Daar blijkt het allemaal wel mee te vallen. Het is er helemaal niet zo vies en het avondeten is patat met kip. Zelfs de broccolisoep valt mee. Een stiekeme plons in het kanaal kan niet uitblijven en iedereen lijkt zich te vermaken. Als avondprogramma is er een pubquiz waar fanatiek gestreden en gezongen wordt voor de eerste plek. Daarna gaat iedereen richting hun kamers, waar tot een uur of drie vrij weinig geslapen wordt.

Na een kort nachtje zit iedereen weer braaf aan de ontbijttafels en vertrekken we naar Breda. In Breda gaat iedereen even zijn eigen gang. Een groepje heeft zelfs het goede idee om te gaan bowlen. We verzamelen allemaal voor een ijsje en gaan richting school. In de bus liggen een hoop leerlingen (en een paar docenten) al snel te slapen. Zal dat een teken zijn van een geslaagd uitje? Ik heb het in elk geval leuk gehad, heel vaak gelachen en alle leerlingen zijn weer veilig thuisgekomen. Oh ja, en de airfryer en het tostiapparaat hebben hun werk niet kunnen doen. Die stomme docenten ook altijd…

Mevrouw Veldhoen, docent havo/atheneum