Nieuws

Havoleerlingen aan de slag met techniek

13-05-2022
NieuwsHavoleerlingen aan de slag met techniek

De leerlingen van de havoklassen hebben begin april kennisgemaakt met techniek. Tijdens de Techniek Experience hebben de klassen verschillende bedrijven in de technische sector bezocht. De leerlingen kregen een workshop waarbij zij aan de slag gingen met techniek. Zo konden de leerlingen zelf ervaren hoe het is om te werken in de techniek.

Twee leerlingen uit klas H2A hebben met hun klas het bedrijf ITEQ Industries in Nijkerk bezocht. Zij hebben er een stukje over geschreven.

Met de klas naar ITEQ

Woensdag 6 april zijn wij met onze klas H2A naar ITEQ Industries in Nijkerk geweest. Om 9.10 uur fietsten wij weg bij het Corlaer College. We kwamen om 9.20 uur aan bij het bedrijf. Eerst werden we openhartig ontvangen, daarna kregen wij uitleg over het bedrijf. ITEQ is een bedrijf dat ijzer lasert en daarna in de goede vorm last of buigt. Wij kregen een rondleiding door het gebouw; we kregen de machines te zien en hoe alles in elkaar wordt gezet. Na de rondleiding mochten we zelf aan de slag. We gingen een raceauto van metaal in elkaar zetten. Dat was superleuk om te doen! Rond 11.30 uur gingen we terug naar school. We vonden het superinteressant en leuk om te zien hoe er bij een bedrijf achter de schermen wordt gewerkt.

Sule en Lilian, klas H2A