NieuwsHavo- en atheneumleerlingen sluiten het schooljaar af met een examengala

Examengala havo en atheneum

Op woensdagavond 25 mei vond het examengala plaats voor alle examenleerlingen havo en atheneum. Om 19.00 uur werd er verzameld op de parkeerplaats bij het Corlaer College, waarna stipt om 19.15 uur de optocht vertrok richting feestlocatie Lust op het plein in Nijkerk.

De leerlingen kwamen in verschillende voertuigen. Zo waren er een flink aantal BMW’s, Porsches, Audi’s en Range Rovers te zien, maar ook een tractor en een vrachtwagen konden niet ontbreken. De jongens uit havo 5 die op de golfkar waren gekomen, hielden zich ook keurig aan de verkeersregels door het fietspad te gebruiken. Een koets gevuld met jongens uit atheneum 6 had nog pech onderweg, gelukkig was er een vader in de buurt die de koets kon voorttrekken het laatste stuk. U kunt zich voorstellen: de optocht zorgde voor spektakel en het feest moest nog beginnen.

Na de aankomst werd de rode loper gevuld met mooie jurken, kapsels en pakken. Het plein stond vol met aanwezige ouders, broertjes, zusjes en grootouders. Zij probeerden allemaal een mooie foto te maken. Ik heb zelden zoveel trotse ouders bij elkaar gezien. Eenmaal binnen stond DJ Noa Arrachart er al een feest van te maken. Daarnaast werd iedereen goed verzorgd door de bediening van Restaurant Lust. Om 22.00 uur was het officiële gedeelte ten einde, maar er werd nog lang doorgefeest (‘What happens in Lust, stays in Lust’).

Kortom: Een mooie afsluiting van een drukke examenperiode. Op naar een mooie examenuitslag op donderdag 9 juni. Bij deze wil ik de galacommissie (bestaande uit leerlingen havo 5 en atheneum 6) bedanken voor de fantastische organisatie! En natuurlijk wil ik alle leerlingen bedanken. Jullie hebben er een mooi feest van gemaakt.

Mevrouw Hogeveen