NieuwsHaal de wereld in huis

Haal de wereld in huis

Vanavond eten we pizza. Vittorio uit Italië maakt ze klaar met de ingrediënten die zijn moeder in een groot pakket heeft opgestuurd. We krijgen uitleg over de beste pizza’s en Nonna (oma) wordt gebeld voor het recept van de beste tomatensaus. 

Vittorio is een uitwisselingsstudent, hij is al acht maanden in Nederland en woont in ons gezin. Het is niet alleen voor hem een culturele uitwisseling, wij beleven ook veel plezier aan de gesprekken (in het Nederlands!), verhalen en contacten die dit oplevert. Bovendien waren de pizza’s deliziosa!

Dit verhaal van Vittorio is uit eigen ervaring. Op het Corlaer College hebben we regelmatig scholieren bij ons op school die als uitwisselingsstudent of -scholier een jaar (of soms korter) in Nederland verblijven. Zij wonen dan bij een gastgezin en volgen het onderwijs bij ons op school. 

AFS zoekt gastgezinnen

De jongeren die tijdens hun uitwisseling op het Corlaer College hebben gezeten, kwamen in een aantal gevallen via de AFS bij ons. De AFS is een non-profit organisatie die wereldwijd uitwisselingen voor jongeren organiseert. Culturele uitwisseling is hun belangrijkste doel om zo, via kennis, begrip en vaardigheden, een rechtvaardige en vreedzame wereld tot stand te brengen. 

Deze organisatie zoekt elk jaar gastgezinnen en heeft ons gevraagd of we dit onder uw aandacht willen brengen.  Wij hebben geen samenwerkingsverband of belangen bij deze organisatie, maar aangezien het doel goed aansluit bij de doelen die het Corlaer College met het internationaliseringsprogramma in het onderwijs nastreeft, willen we hierbij wel hun oproep voor gastgezinnen publiceren. 

Voor meer informatie kunt u terecht bij de AFS (www.afs.nl/gastgezin)

Wilt u meer weten over mijn ervaringen als gastouder, dan kunt u mij altijd benaderen. 

Mevrouw R. Brouwer,
Conrector havo/atheneum