NieuwsGratis webinars ‘Surfing the waves’ (voor ouders)

Gratis webinars ‘Surfing the waves’ (voor ouders)

PIT Nijkerk (Preventie Interventie Team van de gemeente Nijkerk) organiseert een gratis Webinar ‘Surfing the waves’ voor ouders. Een korte cursus: ‘Hoe houd je jezelf – en je kind(eren) – staande als ‘multitaskende’ ouder in deze coronaperiode?’ Ouders kunnen tijdens de cursus op een laagdrempelige en afwisselende manier kennis, ervaring en tips opdoen om stress te reguleren en weer grip te krijgen op jezelf, je kind(eren) en/of de situatie zoals die nu is in de coronaperiode. De webinars zijn op woensdag 10 februari en maandag 15 februari 2021 van 19.30 tot 20.30 uur. Hieronder vindt u de uitnodiging van PIT Nijkerk.

Gratis webinars ‘Surfing the waves’ (voor ouders)

Inhoud webinars

In de webinars Surfing the Waves (surfen op de golven) krijg je als ouder op een laagdrempelige en afwisselende manier kennis, ervaring en tips om stress te reguleren en weer grip te krijgen op jezelf, je kind(eren) en/of de situatie zoals die nu is in de coronaperiode. Het idee dat je de golven in de zee niet kunt veranderen, maar er wel op kunt leren surfen, is het uitgangspunt van de webinars. Hoe ga je niet kopje onder en hoe krabbel je weer op als het je toch even te veel wordt? Hoe neem je weer regie, stel je prioriteiten en zorg je goed voor jezelf, zodat je het volhoudt? Wat kan je daarbij helpen?

Werkwijze webinars

Je krijgt uitleg over hoe stress ontstaat in je lijf en brein en wat je daaraan kunt doen. Bijvoorbeeld oefeningen in manier van denken, ‘mindfulness’, beweging en ademhaling. Maar er zijn ook activiteiten die je kunt doen met je kind(eren), manieren om weer regie te krijgen en het leven lichter en leuker te maken!

Je leert dus ook kijken naar dagindeling, structuur en ritme, zodat je vanuit rust contact kunt maken met je kind en het er allemaal iets makkelijker van kan worden.

Je krijgt aan het einde van de webinars een hand-out met oefeningen die je zelf en/of met je kind(eren) kunt doen en enkele geluidsopnames van de oefeningen. De bedoeling daarvan is dat je de oefeningen ook zelf kunt doen!

Praktisch

  • De webinars zijn op woensdag 10 februari en maandag 15 februari 2021 van 19.30-20.30 uur. Je kunt meedoen met één of met beide webinars.
  • De webinars gaan via Zoom. Je krijgt de zoomlink met beveiligde deelname toegestuurd na aanmelding.
  • Je hoeft geen ervaring te hebben met webinars, ademhalings- of ontspanningsoefeningen of mindfulness. Ook staan de webinars open voor iedereen, ongeacht geloof, achtergrond of cultuur.
  • Deelname is gratis, vooraf registreren via preventie@gtnijkerk.nl.

De cursusleidster stelt zich voor

Ik ben drs. Wendy Traa van praktijk De Kleine Oase in Nijkerk. Ik vind het belangrijk dat ouders en kinderen zelf ervaren hoe makkelijk en fijn het is om stress te kunnen verminderen. Ik werk graag op een lichte, vrolijke manier en vind het erg leuk om mijn kennis en ervaring met jullie te delen, zodat je je gezien en ondersteund voelt in deze rare tijd. Want jij bent niet de enige die het nu lastig heeft, misschien wel heel moeilijk zelfs, maar allemaal kunnen we hier iets van opsteken en er ons voordeel mee doen!