NieuwsGoed dat jij er bent!

Goed dat jij er bent!

We zijn nu drie weken onderweg als school. De eerste week staat in het teken van kennismaken en rustig landen na de zomervakantie, maar dan begint het toch weer. De vakantie verdwijnt uit het geheugen en school, werk, sport en andere activiteiten nemen de overhand. Was het maar altijd vakantie, is een veel gehoorde uitspraak. Tegelijkertijd weten we dat de vakantie zo welkom is, omdat het de tegenhanger is van de tijd met werken, school en andere activiteiten.

Dit jaar kijk ik uit naar een jaar waarin veel geleerd wordt. Leren is groeien, groeien leidt tot bloeien en uiteindelijk geeft bloei vruchten die weer het begin zijn van iets nieuws. Dit is de cirkel van het leven. Ieder mens is uniek en ik ben erg nieuwsgierig welke vruchten iedere leerling en iedere volwassene die aan onze school verbonden is voort gaat brengen. Als school dragen we graag bij aan de groei van iedere leerling. Mijn passie is om vanuit een nieuwsgierige houding te ontdekken hoeveel kracht en hoeveel moois in iemand opgesloten ligt dat ontwikkeld kan worden. Ieder mens is uniek, gemaakt naar Gods beeld en gelijkenis en daarmee waardevol. Daarom is de slogan van het Corlaer College zo waar: Goed dat je er bent!

Laatst viel mijn oog op een prachtige passage uit de inauguratiespeech van Nelson Mandela uit 1994:

Onze diepe angst is niet dat we onmachtig zouden zijn.
Onze diepste angst betreft juist onze niet te meten kracht.
Niet de duisternis, maar het LICHT in ons is wat we het meeste vrezen.
We vragen onszelf af:
“Wie ben ik wel om mezelf briljant, schitterend, begaafd of geweldig te achten?”
Maar waarom zou je dat niet zijn? Je bent een kind van God!

Ik ben nieuwsgierig naar de kracht in ieder mens en zo ook in iedere leerling. Graag draag ik bij dat onze leerlingen vrij zijn om te ontdekken wie ze zijn. Daar gaat kracht vanuit. Het zit in iedereen, want je bent een kind van God. Laten we nieuwsgierig zijn naar het goede en mooie dat in een ieder van ons aanwezig is.

De heer Schaefer, conrector vmbo