NieuwsGlobaland 5, 6 juli

Globaland 5, 6 juli

Op donderdag 5 en vrijdag 6 juli zullen onze VMBO-brugklassen deelnemen aan het project ‘Globaland’, een onderwijsproject over de maatschappij en de wereld.

Het project heeft de vorm van een spannend spel, waarin leerlingen in groepjes twee dagen lang een land besturen. In dat land is van alles mis. Er is bijvoorbeeld slecht onderwijs, er zijn geen goede wegen en het milieu is vervuild. De groepjes voeren allerlei actieve opdrachten uit, waarmee ze geld verdienen om hun land te verbeteren. Er wordt een ranglijst bijgehouden van welke groepen hun land het beste besturen. Het groepje met het beste land, ontvangt een leuke prijs tijdens de feestelijke afsluiting van het project.

De begeleiding tijdens het project wordt verzorgd door een groep enthousiaste jongeren, in samenwerking met docenten van school. Het programma begint tijdens de twee dagen om 09.00 uur en eindigt om 14.30 uur. De tijden en pauzes verschillen van wat de leerlingen gewend zijn. Leerlingen hebben niets nodig, behalve een etui met pennen en potloden. Meer informatie over het project vindt u op de website www.globaland.nl.