Nieuws

Girls’ day: Techniek en meisjes

13-05-2022
NieuwsGirls’ day: Techniek en meisjes

Girls' day: Atheneumleerlingen maken kennis met techniek

Donderdagochtend 7 april zijn we met een volle bus ‘Atheneum-2 meiden’ naar het IT-bedrijf NNT in Barneveld gereden. Maar waarom eigenlijk? 

In ons dagelijks leven heeft bijna alles met techniek te maken; of het nu gaat om het maken van een heerlijk ontbijtje, een levensreddende operatie in het ziekenhuis of om het sturen van een appje met je telefoon. En laten we nou net in de technische sector een groot tekort hebben aan medewerkers. En dat terwijl we heel veel meisjes hebben die die sector heel goed kunnen versterken met hun talenten. Daar willen we met de meiden van het Corlaer College aandacht aan besteden.

Op bezoek bij het IT-bedrijf NNT

Het bezoek aan een technisch bedrijf kan de blik van meisjes op het gebied van bèta, techniek en ICT verbreden. NNT heeft daar die donderdag een heel mooi steentje aan bijgedragen. Na een landelijke online kick-off hebben de meiden in groepen een rondleiding door het bedrijf gekregen. Vrouwelijke medewerkers van NNT hebben ons een kijkje in hun ‘technische keuken’ gegeven. Wie had gedacht dat NNT de techniek levert voor de Tour de France om bijvoorbeeld de voorspellingen van de uitslagen van de Tour te kunnen doen? 

Na een lekkere lunch deden de leerlingen mee met het meest interactieve programma van de dag. Zo was er een digitale vertaler die antwoorden van de meiden in een vreemde taal omzette naar het Nederlands. Het vertalen van het Frans en Marokkaans ging goed, met het vertalen van het Japans had ‘de machine’ iets meer moeite. Ook de hoofdsteun met boxen en een bijzondere geluidsbeleving wilden veel leerlingen ervaren, evenals het virtueel blussen van brandjes. 

Al met al was het een leuke, gezellige en hopelijk vooral inspirerende dag om onze leerlingen te enthousiasmeren voor een toekomstige baan in de technische sector. Want één ding is zeker: we hebben onze meiden nodig voor al die fantastische banen in de techniek.  

Meneer Dibandjo en mevrouw Ten Elzen, docent havo/atheneum