Nieuws

Gesprekken over studiekeuze en meer

09-09-2022
NieuwsGesprekken over studiekeuze en meer

Gesprekken over studiekeuze en meer

Binnenkort start mevrouw Oussoren (decaan havo/atheneum) met gesprekken over studiekeuze met de examenleerlingen van havo en atheneum. Daarna kunnen ook de overige klassen van de bovenbouw zich intekenen voor een gesprek. Je krijgt daarvoor vanzelf een uitnodiging. Naast deze gesprekken zijn er voor elk leerjaar o.a. lessen, opdrachten en een toekomstdossier.

Studie met Numerus Fixus

Zit je in de examenklas en overweeg je een studie te doen met Numerus Fixus, dan is het belangrijk je daarin te verdiepen. Zorg er in ieder geval voor dat je vóór 15 januari bent ingeschreven. Anders kan je niet meer deelnemen aan de selectie van de NF-opleiding. Bekijk hier alle hbo- en wo-studies met Numerus Fixus. Deze lijst wordt tot 5 december wekelijks aangepast.

Open dagen

De Open Dagen komen er weer aan! Om je te oriënteren op een vervolgstudie adviseren we je om de open dagen te bezoeken. In voorkomende gevallen kun je hiervoor vrij krijgen. Zit je in het vierde jaar, ook dan is het goed om je alvast te oriënteren op een vervolgstudie en open dagen te bezoeken. Naast open dagen bieden instellingen vaak ook meeloopdagen en proefstuderen aan. Een lijst met opties van dit jaar vind je hier.

Studiekeuzebeurs

Op 7 en 8 oktober is er een studiekeuzebeurs in de IJsselhallen in Zwolle. Kijk hier voor de deelnemers en de aanmelding.

Op 25 en 26 november is er een studiekeuzebeurs in de Jaarbeurs in Utrecht. Informatie vind je hier

Als je in de oriëntatiefase zit wat opleidingskeuze betreft, dan zijn deze beurzen heel geschikt voor jou.

Mevrouw Oussoren, decaan havo/atheneum