NieuwsGeslaagd!

Geslaagd!

Na weken, maanden, misschien wel jaren hard werken kwam donderdag voor velen van de leerlingen vmbo-tl, havo en atheneum het verlossende telefoontje. Geslaagd! Gelukkig zijn veruit de meeste leerlingen in één keer geslaagd. Anderen maken nog een goede kans door één of twee herkansingen te maken. Leerlingen in de afdeling vmbo-basis en – kader moeten nog even wat geduld hebben. Zij krijgen woensdag 16 juni hun examenuitslag. Dat is landelijk zo bepaald.

Hoewel examenleerlingen ook in de lockdown nog naar school konden, was het voor iedereen toch veelal een verzwaring. Sommige lessen waren online, excursies en andere uitjes gingen niet door en altijd maar weer die 1,5 meter afstand houden maakte het er niet altijd gezelliger op. 

Van medewerkers én leerlingen werd de nodige flexibiliteit gevraagd, maar het was ook mooi om te zien dat er veel werd meegedacht en er de nodige creatieve oplossingen werden bedacht om het onderwijs door te laten gaan. Zo kwam het voor dat een klas druk aan het werk in het lokaal was, terwijl de docent thuis, in quarantaine, online de les verzorgde. “Mevrouw, ik zet het bord even aan, wilt u dan uitleg geven?” Dankzij de techniek hebben we veel onderwijs door kunnen laten gaan, maar toch zijn we blij dat we inmiddels weer steeds meer fysiek onderwijs kunnen geven en ook de andere leerjaren weer op school kunnen ontvangen. Uiteindelijk is het niet alleen de kennis die overgedragen wordt, ieder heeft ervaren hoe belangrijk het sociale aspect van naar school gaan en elkaar ontmoeten is. 

Deze week start tijdvak 2 van het centrale examen, een aantal leerlingen maakt hierin nog openstaande examens, een aantal zal al herkansingen maken voor de vakken die nog niet voldoende gemaakt zijn. We wensen deze leerlingen allen nog veel sterkte met de laatste loodjes. De leerlingen van vmbo-basis en -kader wensen we aanstaande woensdag veel succes met hun examenuitslag! We hopen dat we hen straks kunnen bellen met het goede nieuws.

Mevrouw R. Brouwer
Conrector havo/atheneum