Nieuws

Geslaagd Taaldorp voor havo- en atheneumleerlingen

13-11-2023
NieuwsGeslaagd Taaldorp voor havo- en atheneumleerlingen
Havo en atheneum, leerjaar 3

Geslaagd Taaldorp voor havo- en atheneumleerlingen

Op donderdag 9 november, ter gelegenheid van de Dag van de Franse Taal, organiseerde onze school een Taaldorp Frans voor de derdejaarsleerlingen van havo en atheneum. De aula werd omgetoverd tot een bruisend Frans dorp, waar leerlingen op een leuke manier hun Franse taalvaardigheden konden aanscherpen.

Wie kent het niet? Je staat bij een Franse bakker, probeert in je beste Frans die overheerlijke broodjes te bestellen en tot je vreugde begrijpt de bakker je. Met een tas vol verse croissants verlaat je de winkel. Deze ervaring wilden wij onze leerlingen geven tijdens het Taaldorp. Of het nu in Frankrijk is of gewoon bij ons op school, het is altijd een beetje spannend, maar het is een superleuke ervaring. Onze leerlingen gingen in gesprek met mensen van een restaurant en bestelden drankjes en heerlijke pizza. Hier ontdekten ze hoe ze zichzelf in het Frans konden uitdrukken.

De Franse sectie wil speciaal alle ouders en collega’s bedanken die hebben bijgedragen aan het succes van deze dag. Jullie inzet heeft de leerlingen niet alleen een prachtige ervaring bezorgd, maar ook hun hun taalvaardigheden een boost gegeven.