Nieuws

Geslaagd schoolproject: This is my school

19-06-2023
NieuwsGeslaagd schoolproject: This is my school
Atheneum leerjaar 1

Geslaagd schoolproject: This is my school

Enkele weken geleden hebben alle eerstejaars atheneumleerlingen het Engelse project ‘This is my school’ afgerond met een mini-uitwisseling. Na het uitwisselen van brieven en scrapbooks met onze partners uit Dinslaken (net over de grens in Duitsland) gedurende het schooljaar, was het eindelijk tijd voor de ontmoeting!

Op woensdag 31 mei mochten we onze Duitse partners verwelkomen in Nijkerk. Na een hartelijk welkom met een ontbijtje hebben de leerlingen in groepen verschillende activiteiten samen gedaan: sportactiviteiten in de gymzaal, een rondleiding door de school, creatief bezig zijn in het kunstlokaal en het zingen van Hollandse liedjes tijdens de muziekworkshop. Onze leerlingen hadden allemaal wat lekkers bereid voor de gezamenlijke lunch, wat een feestmaal was het!

Voor het middagprogramma gingen we naar het stadscentrum, waar de leerlingen in groepjes challenges moesten voltooien. Daarna was het tijd om onze Duitse gasten uit te zwaaien.

Op woensdag 7 juni was het onze beurt om onze partnerschool te bezoeken. Om half 8 ’s ochtends stapten we in de bus naar Dinslaken. Ook daar hebben onze leerlingen een geweldige dag gehad met hun partners.

Voor onze leerlingen was het heel interessant om te zien dat het schoolgebouw daar een stuk ouder is en dat ze in Duitsland weinig gebruik maken van digitale hulpmiddelen zoals chromebooks. Veel leerlingen concludeerden dat we het op het Corlaer College eigenlijk best wel goed hebben!

We kijken terug op een zeer succesvol project, waarbij onze leerlingen contact hebben gelegd met leerlingen in het buitenland en hebben kunnen oefenen waarvoor het leren van een taal bedoeld is, namelijk communiceren met elkaar. We zijn trots op wat de leerlingen hebben bereikt tijdens de samenwerking van het afgelopen jaar. Een waardevolle herinnering!

Meneer Reijnhout & Mevrouw Damman