Nieuws

Gastles supermarktketen: Een inkijkje in de dynamische wereld van Vomar

01-06-2023
NieuwsGastles supermarktketen: Een inkijkje in de dynamische wereld van Vomar
Gastles supermarktketen

Een inkijkje in de dynamische wereld van Vomar

Op woensdag 10 mei verzorgde Vomar, een supermarktketen actief in het westen van Nederland, een boeiende gastles voor de basis- en kaderleerlingen van het derde leerjaar Economie en Ondernemen. Tijdens deze leerzame sessie werden de leerlingen meegenomen in de dynamische wereld van de supermarktbranche, die de afgelopen tijd te maken heeft gehad met tal van turbulente ontwikkelingen in de wereldeconomie.

De gastles behandelde onderwerpen zoals de recente gascrisis, graancrisis en stijgende containerprijzen, waarbij de praktijkvoorbeelden binnen de supermarktketen werden gebruikt om deze ontwikkelingen te illustreren. Daarnaast werden er waardevolle inzichten gedeeld over duurzaamheid en de rol van supermarkten bij het bevorderen van een milieuvriendelijke samenleving.

De les was interactief en gevarieerd, met als hoogtepunt een spannende quiz aan het einde. De leerlingen konden hun opgedane kennis testen en streden om de overwinning. Als kers op de taart ontving de winnaar van de quiz een geweldige Bluetooth-speaker, waarmee ze hun favoriete muziek draadloos kunnen afspelen.

Al met al was het een leerzame en vermakelijke gastles, waarbij de leerlingen een uniek kijkje kregen in de supermarktbranche en werden geïnformeerd over actuele ontwikkelingen en duurzaamheidsinitiatieven.