Nieuws

Game Event op het Corlaer College

03-07-2023
NieuwsGame Event op het Corlaer College

Game Event op het Corlaer College

Op vrijdag 16 juni vond het jaarlijkse Game Event op het Corlaer College plaats, met verschillende leuke activiteiten. Leerlingen kregen de kans om hun passie voor gaming te combineren met waardevolle leermomenten. Ze werden uitgedaagd om hun talenten en vaardigheden in te zetten voor diverse opdrachten en zo punten te verdienen.

Een van de hoogtepunten van het event was de Minecraft-competitie, waarbij leerlingen in een arena moesten overleven. Het was een strijd op leven en dood. De laatst overgebleven deelnemer kwam als winnaar uit de bus. Daarnaast was er ook een Mario Kart-competitie, waar leerlingen fel tegen elkaar raceten om de eerste plaats te veroveren. Tussendoor was er natuurlijk ook tijd voor pauze en konden de leerlingen genieten van heerlijke patat.

Hoewel er af en toe wat netwerkproblemen waren, mocht dat de pret niet drukken. De leerlingen hebben een geweldige tijd gehad. Het was een avond vol plezier en uitdaging. Ook de docenten hebben genoten. Wij als docenten keken met belangstelling naar de leerlingen. Het is namelijk belangrijk om te realiseren dat tijdens het gamen niet alleen plezier wordt beleefd, maar dat er ook mooie leerprocessen te zien zijn. Vaardigheden zoals inzicht, samenwerking, rekenvaardigheden en taalvaardigheden komen allemaal aan bod tijdens deze activiteiten. We blijven ons inzetten om projecten te ontwikkelen die de leerlingen aanspreken en tegelijkertijd educatief zijn. Gamification biedt een fantastische en leuke manier om de leerlingen nieuwe dingen bij te brengen.

Het Game Event was opnieuw een groot succes! We willen graag alle aanwezigen bedanken en kijken alvast uit naar het volgende evenement. We hopen dat het net zo geslaagd zal zijn als dit jaar!