NieuwsExpeditie Vietnam steunt Care4thekids

Expeditie Vietnam steunt Care4thekids

Wij zijn expeditie Vietnam. Samen met 13 leerlingen en 2 coachen gaan wij dit jaar stichting Care4thekids steunen.

Wat doet Care4thekids?

Stichting Care4theKids is een organisatie die zich inzet voor kleinschalige projecten. In Vietnam leven nog steeds mensen onder de armoedegrens en worstelen ze dagelijks om in hun eerste levensbehoefte te voorzien. Ook de kinderen zijn hier de dupe van waardoor zij geen uitzicht hebben op een goede toekomst. Care4theKids is opgericht vanuit de gedachten om iets te betekenen voor de kansarme kinderen. Care4thekids organiseert en/of ondersteunt activiteiten en zet projecten op waarmee het leven en de toekomst van deze kinderen wordt verbeterd. Belangrijke waarden hierin zijn zelfredzaamheid en onafhankelijkheid.

De missie van Care4theKids is een betere toekomst te creëren voor kansarme kinderen. Ondersteuning te bieden in de belangrijkste basis- en levensbehoeften van een kind. En deze kinderen een kans te geven hun eigen toekomst te kunnen beïnvloeden. Dit doen ze vooral door het opzetten van onderwijs- en voedselprogramma’s. Daarnaast heeft Care4theKids als missie mensen te inspireren om zich in te zetten voor een positieve wereld. Samen helpen en samenwerken aan een betere toekomst voor de kinderen in Vietnam.

Care4thekids heeft twee grote projecten. Het eerste project is Center of Rehabilitation and Support for handicapped Children. Dit project is voor verstandelijk en lichamelijk gehandicapte kinderen of kinderen die slachtoffer zijn van de Vietnamese oorlog. Ze hebben voor dit project veel steun nodig om nieuwe spullen te kunnen kopen zoals specifiek lesmateriaal voor de kinderen, hulpmiddelen voor de kinderen met een fysieke beperking en zorgen dat er gratis onderwijs en opvang is en blijft voor de kinderen met een beperking.

Het tweede project is Cu Chi Free Education. Dit project is voor kinderen die niet naar een reguliere school gaan, omdat er thuis niet genoeg geld voor is. Deze kinderen kunnen hier naar school. De school heeft nu alleen een ochtendprogramma, maar ze proberen een middagprogramma aan te bieden. De school zorgt ook dat er twee keer in de week een lunch wordt verzorgd. Ze willen dit vijf keer in de week gaan aanbieden. De school probeert ook zelfvoorzienend te worden. Ze hebben al een moestuin voor groente en fruit, maar door het wisselende klimaat doen de gewassen het niet altijd even goed. We willen helpen met de aanleg van een kas. Ook willen we een kweekvijver voor vissen maken, zodat ze hier vis uit vangen voor de lunch.

De link naar de site van Care4theKids: https://www.care4thekids.nl/

Wat hebben we gedaan?

Dag van de leraar

Op 5 oktober was het de dag van de leraar. Expeditie Vietnam heeft namens de schoolleiding taarten geregeld voor de personeelsleden van de school. Iedereen van expeditie Vietnam heeft een taart gebakken en versierd.

De afgelopen tijd hebben we veel gedaan zoals de kick off. Dit was een kennismaking met de groep om elkaar beter te leren kennen en om alvast te oefenen met samenwerken met de groep. We hebben ook al twee kantineverkopen achter de rug. Deze zijn goed gegaan. Bij de eerste kantineverkoop hebben we broodjes frikandel en kroket verkocht en bij de tweede frikandelbroodjes en hamburgers en chilli chickens van de Mac. Dezen gingen als een trein.

Wat gaan we nog doen?

We zijn bezig geweest met het bedenken van verschillende ideeën voor acties om geld op te halen. Van al onze ideeën hebben we een lijst gemaakt. Deze lijst is aardig lang geworden. Een paar van de ideeën die erin staan zijn collecten in de kerk, sponsorloop, oliebollenverkoop, kerstmarkt, benefietdiner en nog veel meer. We gaan de komende tijd bezig om deze ideeën uit te werken en uit voeren.

Hartelijke groet, Expeditie Vietnam

Geschreven door: Noa Helleman