Nieuws

Expeditie Surfproject naar Schoorl

11-06-2024
NieuwsExpeditie Surfproject naar Schoorl
Expeditie Corlaer

Expeditie Surfproject naar Schoorl

Op maandag 3 juni vertrok Expeditie Surfproject naar Schoorl voor hun langverwachte surfweek. Het hele jaar hadden ze acties georganiseerd om zoveel mogelijk geld op te halen voor het surfproject. Nu konden ze eindelijk zelf ervaren wat surfen met je doet! Lees hieronder het verslag van Expeditie Surfproject.

We vertrokken om 8.30 uur met vijf auto’s naar de camping voor een verblijf van vijf dagen. Na aankomst richtten we onze plek in en gingen we rond het middaguur naar het strand voor de eerste surflessen. We deden eerst samenwerkingsspelletjes en trokken daarna onze wetsuits aan. Het was koud, dus deze kwamen goed van pas. Na het ploeteren in het water maakten we samen pizza’s, speelden avondspelletjes zoals Weerwolven en gingen daarna moe naar bed.

Op dag 2 hadden we activiteiten zoals bootcamp en een GPS-tocht. Om 15.00 uur was het weer tijd om te surfen. Het was moeilijk, maar iedereen werd beter. Daarna kookten we zelf heerlijke spaghetti en speelden we weer een avondspel: Levend Stratego.

Dag 3 stond in het teken van de Duinrun-challenge: 26 keer de Schoorlse Duin op en af. Iedereen haalde het en we verdienden een mooi bedrag voor het surfproject. Na de run lunchten we met knakworsten en gingen weer naar zee. De golven waren te hoog en de stroming te sterk, dus we gingen bodyboarden. ’s Avonds maakten we samen wraps en speelden we weer een leuk spelletje 10 tellen in de rimboe en maakte we een nog wandeling (om warm te blijven).

Op dag 4 gingen we mountainbiken door de duinen, een pittige tocht. ’s Middags hadden we een geweldige surfsessie met mooie golven. We sloten af met hamburgers, friet, een pubquiz en een avondwandeling. Daarna lekker naar bed…of toch niet 😉

Dag 5 was opruimen en vertrekken. Het was een fantastische week vol activiteiten en surfen! Eentje om nooit meer te vergeten!

Expeditie Surfproject