Nieuws

Expeditie Surfproject in Schoorl

15-06-2023
NieuwsExpeditie Surfproject in Schoorl
Expeditie Corlaer

Expeditie Surfproject in Schoorl

Expeditie Surfproject is 26 mei teruggekomen uit Schoorl waar ze een fantastische surfweek hebben gehad. Leer hieronder het verhaal over hun avontuurlijk week. 

Op 22 mei vertrokken we vol verwachting naar camping Buitenduin in Schoorl, waar we rond 10 uur ‘s ochtends aankwamen. Nadat we onze tenten hadden opgezet, vertrokken we naar onze eerste surfles van de week. We waren superenthousiast en de surfles was superleuk! We kregen eerst uitleg op het strand en mochten daarna de zee in. De zee was heel rustig, dus perfect om het te leren. ’s Avonds hebben we met z’n allen spelletjes gedaan, wat superleuk en gezellig was. 

De volgende dag gingen we niet surfen maar bodyboarden. Het waaide namelijk te hard. Bodyboarden was heel erg koud, maar ook echt superleuk! In de middag hebben we een GPS-spel gedaan. Dit ging niet helemaal goed, want de codes waren verkeerd opgeschreven. Hierdoor konden we de kist met onze telefoons erin niet openmaken. ’s Avonds hebben we jachtseizoen gedaan in de bossen naast de camping. 

Op woensdag stonden we vroeg op om te gaan mountainbiken. We hebben 17,3 kilometer gefietst door de bossen en de duinen. Daarna reden we snel naar de surfschool voor onze derde surfles van de week. Het weer was perfect om te surfen en iedereen heeft een paar mooie golven kunnen pakken. Vigo heeft ook met ons gesurfd. Hij heeft het downsyndroom en surft al jaren mee met het surfproject. Het was superleuk om hem te ontmoeten.  ‘s Avonds zijn we vroeg gaan slapen, want de volgende dag hadden we een challenge, namelijk de Klimduin challenge.

Op onze laatste dag stonden we weer vroeg op om te gaan surfen. Onze laatste les van de week was weer superleuk. Daarna kwam Suzanne van het Surfproject langs en hebben we de cheque overhandigd. We hebben uiteindelijk € 10.600,01 opgehaald voor het Surfproject! Ze waren hier super dankbaar voor. Daarna was het tijd om ons klaar te maken voor onze uitdaging. We vertrokken naar de klimduin en begonnen hier erg enthousiast aan. Het was heel zwaar, maar ook erg leuk. Iedereen heeft de challenge gehaald! We hebben de challenge daarna afgesloten met een lekker ijsje en hebben een leuke laatste avond met elkaar gehad. 

Op vrijdag zijn we op tijd gaan ontbijten, want we moesten onze spullen inpakken. Toen alles ingepakt was zijn we naar huis gegaan. ’s Middags rond het middaguur kwamen we allemaal uitgeput aan in Nijkerk. Onze week was supergeslaagd en we hebben een superleuk jaar met elkaar gehad! 

Team Expeditie Surfproject 2022-2023