Nieuws

Expeditie Nepal vertrokken naar Kathmandu

15-05-2023
NieuwsExpeditie Nepal vertrokken naar Kathmandu

Expeditie Nepal vertrokken naar Kathmandu

Maandag 8 mei zijn de leerlingen van Expeditie Nepal vertrokken naar Kathmandu. Zij gaan voor Stichting Tika aan de slag met verschillende projecten. Stichting Tika zet zich in voor een verbetering van leefomstandigheden en ontwikkelmogelijkheden van kansarme kinderen in Nepal.

De leerlingen hebben veel gezien en ervaren tijdens hun expeditie. Niet alleen hebben ze prachtige tempels bezocht, gewandeld in de stad en genoten van het typische Nepalees eten, maar ze hebben ook verschillende scholen van Tika Foundation bezocht. Op de scholen werden de leerlingen warm ontvangen. Er waren dansoptredens van de Nepalese leerlingen en er werd een gedicht voorgedragen. Onze leerlingen leerden Nepalese zinnen en meer over de schoolvakken.

In het Women Center hebben de leerlingen momo┬┤s gemaakt. Dat is een Nepalees deegtasje uit de Aziatische keukengaan. Ze hebben een workshop pottenbakken gevolgd. Veel mensen verdienen hun geld met dit beroep. Tijdens Expeditie Nepal hebben de leerlingen ook gehiked. Ze moesten 1.000 traptreden beklimmen. Een flinke klim, maar het was de moeite waard. Het uitzicht was geweldig.

Na het bezoeken van de projecten van Tika Foundation was er ook tijd om het Chitwan National Park te bezoeken. In dit park leven verschillende dieren in het wild. De leerlingen zijn op pad gegaan met een gids en ze mochten de olifanten voeren. Veel van deze olifanten worden in de omgeving opgevangen, nadat ze zijn weggehaald uit slechtere leefsituatie. De leerlingen hebben het dorp ook leren kennen. Ze kregen een rondleiding door het dorp. Zo hebben ze gezien hoe de mensen hier leven.

Nog een paar dagen en Expeditie Nepal vertrekt weer naar huis. In hun laatste dagen in Nepal gaan de leerlingen een workshop geven over hoe om te gaan met social media, een sportdag organiseren voor de grotere kinderen en een wijk opruimen. Donderdag 18 mei komen ze weer thuis.

De expeditieleerlingen hebben nog veel meer beleefd in Nepal. Nieuwsgierig? Lees dan het Reisverslag Expeditie Nepal.