Nieuws

Expeditie Nepal keert terug na inspirerende reis

05-06-2023
NieuwsExpeditie Nepal keert terug na inspirerende reis

Expeditie Nepal keert terug na inspirerende reis

Na een onvergetelijke reis van tien dagen is Expeditie Nepal, voorheen bekend als Expeditie Vraagteken, afgelopen week teruggekeerd uit het prachtige Nepal. De expeditieleden kijken met enthousiasme terug op hun avontuur waar ze kennismaakten met de rijke cultuur en warmte van het Nepalese volk.

Op 8 mei begon de expeditie haar reis naar Nepal. Ondanks de lange vlucht waren de leerlingen erg blij dat ze op er waren. Ze werden hartelijk begroet met traditionele sjaals voordat ze naar het hotel gingen waar ze de eerste dagen verbleven. Gedurende de reis bezochten ze scholen, waar ze hun hulp aanboden. Daarnaast brachten ze een bezoek aan het Womencenter, waar ze de kunst van het bereiden van momo’s, een heerlijk typisch Nepalees gerecht, leerden. De expeditieleden genoten ook van de prachtige landschappen en maakten kennis met de lokale cultuur.

Op vrijdag begaf de groep zich, na een lange busreis, naar de prachtige jungle van Chitwan. Daar verkenden ze traditionele dorpjes, voerden ze olifanten, maakten ze een mooie kanotocht, wandelden ze door de ongerepte natuur en gingen ze op jeepsafari. Op zondag keerden ze terug naar Kathmandu, waar ze bij homestaygezinnen verbleven voor de rest van hun verblijf. Deze homestaygezinnen waren erg gastvrij.

Op maandag was het een drukke dag voor de expeditieleden. Ze deden mee met een voetbalwedstrijd, die helaas met 5-2 werd verloren. Daarnaast gaven ze een interessante workshop over sociale media aan de kinderen en organiseerden ze een vrolijke sport- en spelmiddag. Op dinsdag hielpen ze de kinderen in de wijk met opruimen en gaven ze twee lokalen in de school een frisse make-over. Woensdag werd de expeditie afgesloten met een hartverwarmende afscheidsceremonie op school. De leerlingen vonden het jammer om weg te gaan, omdat ze een fantastische tijd hadden beleefd.

Op woensdagavond vlogen de expeditieleden terug naar Nederland. Bij aankomst op Schiphol op donderdag werden ze warm ontvangen door vrienden, familie en andere geïnteresseerden. Met vele verhalen en herinneringen keerden ze terug naar huis. Expeditie Nepal kijkt terug op een geslaagde reis.

Meer foto’s en ons reisverslag zijn te bekijken op: www.ict-edu.nl/reisverslag/expeditie-nepal-reisverslag-mei-2023