Nieuws

Expeditie Europa weer terug uit Roemenië

14-05-2024
NieuwsExpeditie Europa weer terug uit Roemenië
Expeditie Europa

Expeditie Europa weer terug uit Roemenië

Op dinsdag 9 april is Expeditie Europa met een groep van 14 leerlingen vertrokken naar Cluj-Napoca in Roemenië. De groep heeft een week lang keihard gewerkt in Pata-Rat. 

Pata-Rat is een vuilnisbelt vlak naast de grote stad waar een grote groep Roma zich heeft gevestigd. Deze groep mensen is hier komen wonen doordat ze geen werk hadden en afval zorgt voor eten en handel. Zoals je je kunt voorstellen zijn de leefomstandigheden vrij slecht en is er veel werk te doen. Stichting Rise 2 Shine verzorgt elke week een kinderprogramma in de middag, zodat kinderen verhalen horen uit de bijbel, kunnen dansen en zingen en kunnen knutselen. Hierbij hebben wij mogen ondersteunen en we hebben zelf de knutselwerkjes verzorgd en bijbelverhalen verteld.

In de ochtenden zijn we praktisch aan de slag gegaan met het aanleggen van een pad in de vuilnisbelt, om op een normale manier bij het gebouw van Rise 2 Shine te komen. Ook hebben we het gebouw geschilderd en waren er een hoop opruimwerkzaamheden. We hebben een heel bijzondere week gehad met een ontzettend fijne groep, dit gaan we nooit meer vergeten!