NieuwsExpeditie Benja terug uit Oeganda

Expeditie Benja terug uit Oeganda

Wij zijn team Expeditie Benja en wij bestaan uit vijftien leerlingen en twee docenten.

Wij zijn van zondag 31 maart tot donderdag 11 april naar Oeganda geweest om stichting Benja te steunen. Wij zijn vijf dagen bij de stichting geweest en hebben daar verschillende activiteiten uitgevoerd. Wij hebben meerdere klaslokalen geverfd en de slaapzaal. Ook hebben wij veel spullen uitgedeeld en hebben wij een sportdag georganiseerd voor de kinderen van de stichting. We hebben spellen gedaan zoals: koekhappen, twister, touw trekken, voetballen, ballonnenspel, wasknijper tikkertje en tennissen. De kinderen van daar werden in zeven groepjes verdeeld, ze deden dan elke ronde een ander spel. Er was ook nog een pauze waarbij de kinderen drinken en een broodje kregen. Na de pauze gingen ze weer verder met de spellen. Acht mensen van ons team stonden bij een spel om uitleg te geven. De materialen voor de spellen hebben we daar achtergelaten, zodat zij het ook nu nog kunnen spelen. Ook hebben we twee spelletjes van daar gespeeld. Na de sportdag kreeg iedereen die mee had gedaan een wit shirt en een lolly met een tekst.

De laatste dag

We hebben op de laatste dag bij Benja een kerkdienst bijgewoond. Daar moesten we eerst anderhalf uur wachten op de priester en daarna werd de dienst buiten gegeven. Toen de dienst klaar was, kregen we uitgebreid een ‘show’ waarin meerdere kinderen gingen zingen en dansen. Zo hebben ze ons ook bedankt.

Wij sliepen deze dagen in Kampala. Dit was tien minuten van de stichting af, maar door de slechte wegen duurde dit ongeveer een kwartier. Wij vonden als team dat alles met de stichting goed geregeld was en dat we daar veel hebben kunnen bijdragen. Alle mensen waren super vriendelijk en het was leuk om zoveel nieuwe personen te ontmoeten. Het was een hele gave en indrukwekkende reis om nooit te vergeten!

Groeten het hele team!