NieuwsExpeditie Afrika terug uit Oeganda

Expeditie Afrika terug uit Oeganda

Hoi allemaal! Wij zijn er weer, expeditie Afrika! Expeditie Afrika is vanaf 1 april tot 11 april naar Oeganda geweest, naar Bulamu village (stichting kinderhulp Oeganda). Wij zijn nu al een tijdje terug van een super mooie reis!

Dag 1 (1 april)

Vandaag vlogen wij vanaf Schiphol naar Oeganda. Om 6.30 uur verzamelden wij met z’n allen op school en gingen weg om 7.00 uur naar Schiphol. We vertrokken om ongeveer 11.20 uur. Om 19.00 uur hadden wij een tussenlanding op Kigali en om 22.50 uur landde wij in Oeganda (vliegveld Entebbe). Vanaf hier was het nog ongeveer 2 uur rijden naar Bulamu. We merkte al meteen verschil tussen Nederland en Oeganda. Bijvoorbeeld de geur die we roken, was heel anders als in Nederland. Het rook heel duf, door de warmte.

Dag 2 (2 april)

Vandaag hebben wij een rondleiding gehad op de compound. Er is ons veel verteld wat waar is en wat er overal gedaan wordt. Ook ontmoette we voor het eerst de kinderen. Het was echt geweldig, de kinderen zaten allemaal te wachten tot we naar buiten kwamen. Sommige van ons vonden het spannend, want het waren zoveel mensen die op ons zaten te wachten. Uiteindelijk bleek het heel leuk te zijn, want ze voelen allemaal aan je huid en je had zo’n 5 of 6 kinderen aan 1 arm hangen.

We hadden veel indrukken meegekregen die dag, dus zijn lekker gaan chillen.

Dag 3 (3 april)

Vandaag zijn wij begonnen aan de bouw van het klaslokaal. We gaan dit lokaal bouwen bij de Secondary school. Wij hopen heel ver te komen met het bouwen deze week.

Dag 4 (4 april)

Vandaag is het halve expeditie team naar de markt gegaan met Jozef. Wij hebben wat rondgekeken. De markt in Afrika is heel anders dan in Nederland.  De andere helft van het team is begonnen met het bouwen aan het klaslokaal.

Dag 5 (5 april)

Vandaag is de andere helft van het team naar de markt gegaan en heeft de andere helft gebouwd. Bouwen kan je het niet helemaal noemen, want al het werk wat we konden doen was al gedaan. Later die middag zijn we naar het zwembad gegaan.

Dag 6 (6 april)

Vandaag zijn wij heel vroeg opgestaan. We hadden vandaag een stadsrondleiding in Kampala. We begonnen bij een universiteit in Kampala. Daar was alles erg netjes. Daarna gingen wij naar de stad zelf. In de stad hebben we een heleboel belangrijke en mooie gebouwen gezien. Ook hebben we minder mooie delen gezien. De markten waren erg rommelig en het was niet netjes. Ook zijn wij nog bij een paleis geweest en hebben wij daar een rondleiding gehad.

Dag 7 (7 april)

Vandaag was het zondag. Wij konden vandaag een beetje uitslapen en begonnen de dag met een kerkdienst. In de kerk waren stond de muziek heel hard. Iedereen was gezellig aan het zingen en aan het dansen. Toen de preek begon is het expeditie team opgedeeld in tweetallen. De tweetallen kregen een groepje kinderen mee die zij moesten vermaken. Wij leerden de kinderen liedjes en dansjes en ze vroegen veel over Nederland. Ook hebben de kinderen ons nog wat dansjes en liedjes laten zien en horen.

Dag 8 (8 april)

Vandaag gingen we naar de safari. We kwamen aan en werden verwend met vochtige handdoekjes en een lekker drankje. Het uitzicht vanaf de eettafel was prachtig, want we keken uit op de natuur. We hebben een bootsafari gedaan en verschillende dieren gezien, zoals: krokodillen, nijlpaarden, zebra’s en giraffen. Het was super gaaf!!

Dag 9 (9 april)

Vanochtend ging de wekker al om 5:30 en moesten we om 6:00 klaar staan. We aten nog snel een lekker schaaltje fruit en stapte daarna de bus in naar Mburo nationaal park. Toen we eenmaal begonnen aan onze wandeltocht, konden we heel dichtbij de dieren komen. We hebben in totaal anderhalf uur gewandeld en veel dieren gezien. Na de tocht zijn we terug naar het hotel gereden, hier hebben we gegeten. Hierna zijn we begonnen aan de terugreis van 5 uur naar Bulamu. De reis was heel gezellig, want er werd leuke muziek gespeeld. In het midden van de reis hebben we een tussenstop gemaakt bij de evenaar. Na 5 uur kwamen we aan in Bulamu. Verder hebben we nog heerlijk gegeten en gedoucht. Het was een hele gezellige dag!

Dag 10 (10 april)

Vandaag is onze laatste dag in Afrika. We hebben vandaag nog een beetje uit kunnen slapen. En we hadden een laat ontbijt en een late lunche. Na de lunche gingen wij ons opfrissen en de laatste dingen klaar maken voor de reis. Toen iedereen klaar was gingen wij afscheid nemen van de kinderen en naar de bus. Daarna gingen wij met de bus naar het vliegveld en daar vertrokken wij rond 23.59 met het vliegveld naar Schiphol.

Dag 11 (11 april)

Wij zijn vandaag (donderdag 11 april) om 07.25 uur aangekomen op Schiphol. We zagen onze ouders weer na 10 dagen lang tussen de kinderen gezeten te hebben. Nadat we waren aangekomen en onze ouders voor een deel hadden bijgepraat is iedereen terug naar huis gegaan.

Ons team heeft niet alleen een onvergetelijke reis gehad, maar we zijn als groep ook heel hecht geworden. Zo hebben we bijvoorbeeld elke avond leuke spelletjes gedaan met elkaar. Ook hadden de meeste een goede band met kinderen uit Oeganda. De meeste van ons hebben dan ook nog spulletjes en brieven gekregen van de kinderen. De brieven waren super mooi om te lezen. Het was een reis om nooit te vergeten!!!