Nieuws

Expeditie Afrika brengt hulp aan kindertehuis in Ghana

01-06-2023
NieuwsExpeditie Afrika brengt hulp aan kindertehuis in Ghana
Expeditie Corlaer

Expeditie Afrika brengt hulp en vreugde aan kindertehuis in Ghana

Op 11 april begon een groep leerlingen van het Corlaer College aan een bijzondere expeditie naar Ghana. Na een lange reis van twee dagen arriveerden ze vol verwachting bij het kindertehuis Hanukkah. De komende dagen stonden in het teken van het opnieuw schilderen van muren, het bouwen van een hek rondom het voetbalveld en uiteraard het vermaken van de kinderen. Maar dat was niet alles. De groep had zeven extra koffers vol met spullen meegenomen, zoals luiers en voetbalschoenen, om uit te delen aan de kinderen. Deze waardevolle bijdragen waren verzameld met behulp van anderen.

De dagen die ze bij Hanukkah doorbrachten, waren gevuld met zowel leuke als aangrijpende ervaringen. Zo bezochten ze een nabijgelegen dorpje en maakten ze kennis met de lokale bevolking en hun levenswijze. Bovendien deelden ze drankjes en schoolbenodigdheden uit, wat resulteerde in stralende gezichten. De gastvrijheid van de mensen ter plaatse maakte diepe indruk op de expeditieleden. Ze beseften hoezeer deze gemeenschap waarde hecht aan wat ze hebben.

Gedurende de zeven dagen dat ze bij het kindertehuis verbleven, ontstonden er nieuwe vriendschappen. Samen met de kinderen speelden ze voetbal, tekenden ze op de stoep, lakten ze nagels en vlochten ze hun haar in de Ghanese stijl. Er werd veel gedanst en gezongen. De kinderen waren super muzikaal, vrolijk en lief!

Na een warm afscheid van de kinderen stapten de leerlingen in een enigszins gammele bus en vertrokken ze naar Ko-sa, een prachtig Beach resort. Daar konden ze een dagje ontspannen zwemmen en genieten voordat ze weer huiswaarts zouden keren.

De leerlingen van Expeditie Ghana kijken terug op een ongelooflijk leerzame ervaring en zijn enthousiast dat ze dit avontuur mochten beleven. Ze zijn blij met de bijdrage die ze hebben kunnen leveren aan het welzijn van de kinderen, en ze voelen zich diep dankbaar voor de waardevolle lessen die de kinderen hen hebben geleerd!