Nieuws

Excursie naar Corpus en Naturalis in Leiden

05-06-2023
NieuwsExcursie naar Corpus en Naturalis in Leiden
Brugklas vmbo-tl/havo

Excursie naar Corpus en Naturalis in Leiden

Woensdag 24 mei om 8.00 uur in de ochtend vertrok een enthousiaste groep van ongeveer 90 brugklasleerlingen vmbo-tl/havo en 6 begeleiders in een dubbeldekker bus richting Leiden. Naast de mentoren waren ook de docenten van het thema Mens, natuur en techniek (mnt) aanwezig. De bestemming was duidelijk: een avontuurlijke dag vol educatieve ontdekkingen in Corpus en Naturalis.

De eerste stop van de excursie was Corpus, een fascinerende reis door het menselijk lichaam. De leerlingen werden in groepjes verdeeld en gingen, uitgerust met een audiotour, het lichaam verkennen. Van de knie tot de bloedsomloop, longen, neus en ogen – er was zoveel te ontdekken. Tijdens de tour werden er veel interessante feiten gedeeld en werden de leerlingen soms getrakteerd op boeiende filmpjes. Ze leerden over de verschillende organen en systemen.

Na het verkennen van Corpus werd de excursie voortgezet naar Naturalis, een museum gewijd aan biodiversiteit en de verscheidenheid van levensvormen op aarde. Hier kregen de leerlingen een speurtocht genaamd “Crazy Naturalis”. In het museum waren verschillende zalen te vinden, waaronder die gewijd aan dinosaurussen en de ijstijd, het leven, de dood, de aarde en wetenschap. Er was zoveel te zien en te leren. Het groepje dat de meeste antwoorden verzamelde, werd beloond met een prijs voor hun inzet.

Rond 14:30 uur was het tijd om weer in de bus te stappen en terug te keren naar Nijkerk. Terwijl de bus door het landschap reed, konden de leerlingen terugkijken op een dag vol nieuwe kennis en inzichten over het menselijk lichaam, dieren en het leven op aarde.

De excursie naar Corpus en Naturalis was een groot succes en bood de leerlingen een unieke gelegenheid om hun kennis te vergroten en zich te verwonderen over de wereld om hen heen.